Dit zijn de Geld trends voor 2021


Vorig jaar schreef ik een blog met geld trends voor 2020. Zijn ze uitgekomen? Deels wel. Ik schreef de blog een week voordat de Corona crisis in Nederland uitbrak. De wereld heeft plaats moeten maken voor deze gebeurtenis waardoor het leven in sommige aspecten op hold werd gezet.

Nu een jaar later zitten we er nog steeds midden in. Veel geld trends voor 2021 hebben dan ook met de huidige omstandigheden te maken. Wat staat ons te wachten? En hoe denk jij er over? Dit zijn in ieder geval mijn bevindingen.

Beleggen is hot

Denk je bij beleggen aan de stereotypen oude mannetjes en snelle wall street boys? Dat is verleden tijd. Dit jaar gaan we massaal beleggen in aandelen. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor deze hype. Al jarenlang verstrekken banken een te verwaarloze rente over spaargeld. Er is zelfs al een negatieve rente happening. Veel mensen zoeken daarom een alternatief zodat hun spaargeld wellicht wat op kan leveren. Daarnaast is beleggen tegenwoordig laagdrempelig. Je kunt via sommige initiatieven zelfs beleggen met je wisselgeld. Leuk toch?

Note: Beleggen is geen garantie op winst. Je kunt ook verlies maken. Het is belangrijk om kennis te vergaren en niet zomaar wat te doen. Beleg ook alleen met geld dat je kunt missen, just in case alles instort.

Crypto Currency

Naast aandelen kun je ook beleggen in crypto currency. Maar Crypto zoals Bitcoin, Ethereum en de diverse altcoins zijn meer dan dat. Fintech gaat de wereld veroveren en daar zijn crypto en de blockchain onderdeel van. Crypto hebben steeds vaker een doel. Laatst zag ik dat de groenteman op de markt crypto accepteert. Hoe leuk! Grote speler Paypal gaat crypto als betaalmiddel uitrollen en ik denk dat velen zullen volgen. De technologie achter de crypto gaat zich verder ontwikkelen en zal bijdragen aan het globale financiële verkeer.

Lokale initiatieven

Ik schreef er in de blog geld trends voor 2020 al over, lokale initiatieven zijn rising! Dit is tijdens de corona crisis wel gebleken. Want hoewel horeca en winkels moesten sluiten, zijn veel ondernemers met nieuwe initiatieven gekomen. En wij hebben ze massaal omarmt. Omdat we graag de mensen om ons heen willen steunen én omdat we in tijden als deze snakken naar wat bekende gezelligheid en een geluksgevoel. Aankopen uit het buitenland nemen af. Chinese meuk is minder populair en na de Brexit moet men gaan betalen voor het invoeren van aankopen uit het VK. Nog een reden om je spullen bij een Nederlandse- of regionale ondernemer te kopen.

Sparen

Nederlanders zijn fanatiekelingen op het gebied van geld sparen. In vergelijking met andere landen zijn Nederlanders het vaakst bezig met het vullen van het varkentje. Knip er op en doorsparen! Vaak door andere volken stereotyperend ‘gierig of zuinig’ genoemd. ‘Going Dutch’ betekent in Amerika dat je de rekening wilt delen i.p.v. dat een persoon de kosten op zich neemt. Best hilarisch als je het mij vraagt. Gezien de huidige crisis en het ‘je weet niet wat er komen gaat’ gevoel stoppen we massaal meer weg voor later.

Geld Challenges

Waar ik ook kijk op Facebook of via mijn Instagram account, de geld challenges zijn erg populair. Een maand lang niks nieuws kopen. Of boodschappen doen met een klein budget. Lukt het? Kan ik creatief zijn? En hoe los ik bepaalde zaken op? Erg leuk om te volgen, te ondernemen en een prima financiële mindfulness oefening.

Recent Posts