Dit zijn de modetrends voor de lente van 2022


Waar blijft de tijd? Dat vraag ik me de laatste tijd af. Door alle coronamaatregelen en de lockdown van de afgelopen maanden lijkt het alsof een wervelwind de herfst heeft meegenomen. Althans, zo voelt het voor mij. Nu het winter is begin ik altijd mode inspiratie op te doen voor het volgende seizoen. Want in de lente, kan het allemaal wat fleuriger. 

Na zo’n lockdown winter mag het wat mij betreft wel wat extrá worden qua mode. Deze lente gaan we super leuke trends en patronen terug vinden in het straatbeeld. Ook brengen we oude trends tot leven met hier en daar wat hedendaagse details.

De nette joggingbroek

Heb jij de afgelopen periode moeten thuiswerken? Dan heb je vast en zeker comfortabele outfits gedragen! Wie weer naar kantoor gaat hoeft dit comfort niet te missen. Er is namelijk een middenweg. De nette joggingbroek! Deze trend, die het gemak van de broek met een luxe uitstraling fuseert, gaan we in de lente terug zien. Het is een musthave in mijn garderobe

 

Aardetinten

Als we naar het kleurenpallet voor de lente van 2022 gaan kijken zien we knalkleuren of zachte aardetinten. Deze laatste optie is mijn favoriet. Deze mooie terracotta en army green jumpsuits zijn een mooie weergave hoe we de kleuren gaan tegenkomen. Wil je een tintje lichter gaan? Dan is een mooie kaki kleur misschien iets voor jou! Tip: Een brede riem maakt een vlotte combi.

 

Retro 70’s printjes

Vorig jaar zagen we al een aanloop naar deze trend, maar nu is het helemaal duidelijk: De 70’s zijn terug! Bruin? Ja heel veel bruin! En grafische printjes komen terug in het straatbeeld. Het gaat een feest van warme kleuren worden. Je herkent een 70’s look zodra je hem ziet. Ga mee met deze flow en geef er je eigen persoonlijke draai aan.

 

De Ibiza rok

Het meest fascinerende modestuk uit deze blog vind ik de Ibiza rok. Om een of andere reden komt deze rok elke 6-7 jaar weer terug als zomertrend. Ik weet nog dat ik er op de middelbare school een droeg. In de zeroes heette dit mode-item een gypsie rok. 7 jaar later werd het de Ibiza rok. Anno 2022 gaan we hem terug zien in een meer dromerige setting. Wellicht een tak van het nu zo populaire cottagecore aesthetic?

 

Zebra print

Liefhebbers van dierenprintjes zitten dit jaar goed. In de lente van 2022 krijgt de zebraprint een wedergeboorte. De zwart-wit fusie van losse lijnen zijn hipper dan ooit. De zebra print draag je als top, jurk of bikini. De echte durfal gaat voor een flared broek. De kleuren kun je goed combineren met een bonte kleur. En ga je voor een party look? De neon – zebraprint combi is je beste vriend!

 

Tijd om te winkelen

Ga jij je garderobe aanvullen met een nette joggingbroek of een zebra print item? Ik heb mijn shoppinglist al klaar! Ben je helemaal verliefd geworden op een van de bovenstaande kledingstukken? Deze- en meer leuke modetrends kun je shoppen op otto.nl! Hoe denk jij over deze mode? Laat het me weten in de comments. Happy shopping!

 

Recent Posts