DIY | Een Goedkoop Warmtekussen maken


De koude dagen staan voor de deur, en als je net als ik een koukleum bent, is dat niet fijn. Brrr, die kou geeft me letterlijk en figuurlijk kippenvel. Ik moet er niet aan denken! Ik trek thuis een warme trui aan en ga met een dekentje voor de tv zitten. Kop chocolademelk er bij en dan ben ik voorzien.De meest effectieve manier om jezelf warm te houden op de bank, of in een koud bed, heb ik nog niet genoemd. Dit is namelijk het gebruik van een kruik of warmtekussen. Dit laatste is goedkoop zelf te maken, en het is ook makkelijk om te doen.

warmtekussen

Zelf een warmtekussen maken

Hoe ga je te werk? In deze blog vertel ik hoe je een warmtekussen kunt maken van dingen die je al in huis hebt. Mis je een ingrediënt? Dan kun je het snel in de supermarkt halen. Deze DIY is toegankelijk voor iedereen. Wat heb je nodig?

  • Een oude sok of dun washandje
  • Naald en draad
  • Vulling (rijst, kersenpitten, lijnzaad, koolzaad, tarwe etc.)
  • Etherische olie of kruiden (optioneel)

warmtekussen

Zo maak je zelf een warmtekussen

Meng in een kom de vulling van je warmtekussen met een paar druppels etherische olie of kruiden. Dit is optioneel om er een lekker geurtje aan te geven. Gebruik niet te veel etherische olie. Dit kan overheersend werken! Enkele druppels zijn voldoende. Vul de sok, washand of ander textiel met de vulling. Naai het stof dicht tot een kussentje. Je warmtekussen is nu klaar. Je kunt hem opwarmen in de magnetron. Max. 1 minuut op de hoogste stand. Jij krijgt het ’s avonds niet meer koud!

Lees ook: Alternatieve manieren om geld te sparen & verdienen

Welke vulling kan ik het beste gebruiken?

Dit is geheel naar eigen wens. Kersenpitten geven een bepaalde aroma af. De een houd er van, de ander niet. Lijnzaad en rijst zijn kleiner dan kersenpitten. Dit betekent dat je warmtekussen langer warm blijft. Ik zelf heb er onlangs een gemaakt met lijnzaad, gemixed met enkele druppels lavendelolie. Erg fijn en rustgevend voor het slapen gaan.

 

Recent Posts