DIY: Natuurlijke coconut scrub bar


scrub bar

Wat Lush kan, kan jij ook! Want het is eigenlijk helemaal niet moeilijk om natuurlijke beautyproducten te maken! Ik ga een nieuwe reeks do it yourselfs introduceren waarbij ik elke keer een ander recept met jullie ga delen. In dit artikel show ik hoe ik een 100% natuurlijke scrub bar maak die jouw lichaam verzorgt en ontdoet van dode huidcellen. En dat met alleen maar 2 hoofdingrediënten! 

Tegenwoordig worden mensen steeds bewuster van wat ze nou precies eten en welke verzorgingsproducten ze gebruiken. Veel producten bevatten ingrediënten die niet cool zijn en daarom kiezen mensen vaker voor ‘natuurlijke producten’. Maar zijn deze producten nou echt zo natuurlijk als dat men beweert? Als je 100% zeker wil zijn dat je een natuurlijk product bezit, kun je ze natuurlijk ook zelf maken! Daarom ga ik vandaag een recept delen hoe jij een natuurlijke scrub bar kan maken!

Laten we eens met de ingrediënten en benodigheden beginnen:

  • Suiker/grof zout
  • Kokosolie
  • Olijfolie (optioneel)
  • Aloe vera (optioneel)
  • Honing (optioneel)
  • Melk (optioneel)
  • Vorm/mal
  • aluminium folie/ vershoudfolie

scrub bar1

 

Hoe ga je te werk?

Om te beginnen zorg je ervoor dat je alle spullen bij elkaar gespronkeld hebt zodat je straks niet voor verassingen staat. Vervolgens ga je jouw vorm/mal aan de binnenkant bekleden met aluminium folie. Dit zorgt ervoor dat jij jouw scrub bar straks makkelijk uit de vorm kan halen. Ik heb gekozen om het doosje van mijn ‘ped egg’ dupe te gebruiken als vorm. Dan ga je beginnen met het papje te maken op basis van kokosolie. Kokosolie wordt bij ongeveer 25+ graden celcius vloeibaar, dus als jouw potje de vaste vorm (vet) bevat, dien je het eerst au bain-marie te laten smelten. Vervolgens voeg je de optionele extra  ingrediënten  toe. Ik heb gekozen voor honing omdat dit zacht is voor de huid. Je voegt ongeveer 5 procent van je optioneel  ingrediënt toe ten opzichte van de kokosolie. Meng het geheel goed door elkaar. Nu is het tijd om je vorm te vullen met suiker en/of grove zoutkorrels. Je mag de vorm tot de rand vullen! Je schenkt je papje beetje bij beetje in de vorm. Als deze helemaal gevuld is met je kokosolie papje zet je de vorm in de koelkast. Na een uurtje is jouw natuurlijke scrub bar klaar!

scrub2

De scrub bar kun je voor verschillende beauty doeleinden gebruiken. Je kunt hem namelijk in de douche gebruiken (let op dat de omgeving niet te warm wordt), je kunt een stukje afbreken en als lipscrub gebruiken of je gooit een klein brokje in een voetenbadje om je voeten te hydrateren. You name it! Zorg er in ieder geval wel dat jij je scrub bar na gebruik koel en droog bewaard. Het enige nadeel: Als het kwik boven 25 graden stijgt kun je de scrub bar maar beter in de koelkast leggen. Dat probleempje heb ik namelijk in het zonnige zuiden. Maar ach, na een scrub beurt berg je hem weer in de koelkast op en kan je hem een volgende keer weer gebruiken! Ik heb in het bovenstaande voorbeeld aluminium folie gebruikt, maar ik zal in het vervolg op vershoudfolie overgaan. Dan krijgt de scrub bar een egalere vorm!

Dit was deel een van mijn natuurlijke beauty do it yourself serie, volgende keer ga ik het recept voor een puur natuur gezichtspakking met jullie delen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze DIY te lezen en als je hem ook wil maken, ben ik benieuwd naar het resultaat!

Recent Posts