Heb je een e-bike? Zo bespaar je op een nieuwe accu!


e-bike

Nog steeds worden er elk jaar meer nieuwe e-bikes in Nederland verkocht.  Afgelopen jaar was bijna 1 op de 3 nieuw verkochte fietsen in Nederland een e-bike.  De elektrische fiets biedt veel voordelen voor de grote groep 50-plussers in Nederland, maar ook jongeren kiezen vaker voor de elektrisch aangedreven fiets. Door de groeiende populariteit worden ook meer consumenten geconfronteerd met de hoge verkoopprijzen van een nieuwe accu op het moment dat de batterij aan vervanging toe is.

Veel consumenten realiseren zich op het moment van aankoop niet dat de accu het duurste onderdeel is van de elektrische fiets. Behalve dat een versleten accu een grote impact heeft op het aantal kilometers dat je kan fietsen, daalt de waarde van de fiets sterk als er een slechte accu in zit.

Een nieuwe accu voor jouw e-bike

Het is natuurlijk niet heel aantrekkelijk om meer dan 500 euro te investeren in een fiets die al minstens 5 jaar oud is en daarom gaan steeds meer consumenten op zoek naar alternatieven. Zo zijn er mensen die kiezen voor een niet-officiële (merkloze) accu. Vaak zijn deze in aanschaf 100 tot wel 200 euro goedkoper dan de officiële accu’s van de fabrikant.

Fietsaccu revisie

Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om hun e-bike accu te laten reviseren. Fietsaccu revisie betekent dat de versleten accucellen uit de behuizing verwijderd worden. Vervolgens wordt een volledig nieuwe batterij teruggeplaatst. Revisie biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo is reviseren vaak aanzienlijk goedkoper dan een volledig nieuwe accu en kan de capaciteit van de batterij uitgebreid worden. Op deze manier is de accu weer als nieuw en kan er weer jaren met ondersteuning gefietst worden.

Recent Posts