Een budget reis naar Amerika!


Amerika.. onbetaalbaar! Maar hoe kan je toch ooit die droombestemming bezoeken? En hoe haal je er zo veel mogelijk uit, voor zo min mogelijk geld? Vandaag schrijft Diesna een gastblog over besparen op je vakantie naar de States! Ook laat ze haar laatste USA vlog zien. Super leuk toch!? Lees maar mee:

Vorige jaar maakte ik een roadtrip door USA: Los Angeles, Newport, San Diego, Grand Canyon, Vegas, Bakerfield, Yosemite en San Franciso. Dit jaar ging ik op een city trip naar New York en in het verleden ben ik ooit voor een maand naar Miami geweest. Tijd om eens al mijn budget tips op een rijtje te zetten. Want Amerika is rete duur, maar heeft heel veel bespaar mogelijkheden als het op jouw vakantie aan komt.

 

Vliegtickets naar Amerika

Indien je de mogelijkheid hebt ga je natuurlijk buiten het hoogseizoen naar Amerika, google dus welke periode het hoog en laag seizoen is voor jouw bestemming. Bijvoorbeeld: november, januari, maart heb ik zelf ervaren als rustig. Dit is niet alleen gunstig voor de prijs van de tickets maar natuurlijk ook voor de wachtrijen op de bestemming. Kijk natuurlijk op ticket vergelijking prijzen. Kijk met name in de nacht als je kunt, dus niet in de piektijden de prijzen opzoeken. Dan schieten ze omhoog. Let op de wereld deal van KLM. En ga ook vooral even kijken bij bijvoorbeeld TUI, die bieden pakketten aan waardoor je vaak in verhouding minder betaald voor de ticket. Vooral als het op het laatste moment is, ze hebben namelijk soms stoelen ingekocht waar ze graag vanaf willen

 

Ik zocht mijn telefoonterwijl ik aan het bellen was..

Een verblijf zoeken

Kijk altijd eerst naar combinatie reizen, hier heb ik in mijn roadtrip veel mee bespaard. Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoe veel je onderweg nog wilt regelen. Maar een pakket reis kan ook voor een roadtrip bij TUI heel gunstig zijn. En dan natuurlijk de makkelijke en grootste zoek machine voor hotels (en overigens ook bijna altijd de goedkoopste) booking.com Hier boek ik wel eens een hotel, dezelfde dag van aankomst nog. Je hebt wel een credit card nodig. Tegenwoordig heb je ook veel budget hotels. Een simpele kleine kamer, maar wel schoon en redelijk modern. AirBNB is natuurlijk ook een uitkomst. Dit zijn kamers bij mensen thuis. Met mijn moeder ben ik wel eens in Spanje bij zo iemand geweest.  Ben je met een vrienden groep of gezin dan kun je natuurlijk ook voor een heel huisje kiezen via AirBNB. Zo split je de kosten en ben je vaak veel goedkoper uit dan een hotel. Plus je kunt boodschappen doen en koken. Dat scheelt uiteraard ook een hoop. Als je geen problemen hebt om bij anderen op de kamer te liggen dan kun je ook voor een Hostel kiezen. Goeie app daarvoor: Hostelworld. Maar ook op booking.com kun je vaak de meest voordelige hostels vinden.

Vervoer regelen

Uiteraard afhankelijk van wat voor vakantie je gaat en welke bestemming. In New York heb ik vanaf de luchthaven gekozen voor een shuttlebusje. Dit kun je heel makkelijk op de luchthaven boeken en je word dan naar je hotel of bushalte gebracht voor ongeveer 1/3 van de taxi prijs. Het scheelt dus echt veel om met wat andere mensen in een bus te zitten, je moet tot max 30 minuten wachten op de bus. Eenmaal in de stad nam ik de subway (metro) Hier was ik voor 10 ritten maar 20 dollar kwijt en daar heb ik 2 dagen volop mee gereden door de hele stad. Je kunt ook voor de bus kiezen, maar ik koos voor de metro omdat je dan veel sneller bent (drukte van de stad is niet door te komen) Ga je op een roadtrip van plek naar plek, dan kun je kiezen voor een auto. In Amerika zijn huur auto’s heel goed geregeld. Je kunt ze ook ophalen op bestemming en dan weer terug brengen op de eind bestemming. Dit kun je het beste vooraf regelen met een reisbureau. Wij deden dit bij TUI ook. WE hadden totaal geen wachtrij of moeilijk gedoe. De verzekering zit al bij het reisbureau er bij in. Vaak proberen ze je in Amerika nog 1 verzekering aan te smeren, maar zeg beleeft dat je deze niet nodig hebt indien je deze al hebt afgesloten bij het reisbureau. Ik reis zelf in welk land dan ook eigenlijk vrijwel nooit met een taxi. Ik zoek altijd een betaalbare optie en zorg dat ik gewoon geen haast heb. Reis je nachts, dan is het misschien wel beter om voor veiligheid te kiezen en dan is een taxi de beste mogelijkheid. Kies in Amerika dan altijd voor een aangegeven taxi en niet voor iemand die dit jou aan bied op staat of in de luchthaven. Indien je een huur auto hebt en gaat tanken kies je vooraf het bedrag dat je wilt tanken. Soms kan het zijn dat je geld over houdt. Vergeet dan niet dat je dit bedrag kunt terug vragen in de pomp.

 

ROADTRIP

Eten en drinken

Dit is afhankelijk van het verblijf, maar er van uitgaande dat je in een hotel zit en dus geen keuken tot je beschikking hebt. Meestal heb je in Amerika geen ontbijt bij je verblijf. Check altijd even wat de prijs is van het ontbijt. Vaak is dit best duur. Bijna overal in Amerika heb je een Starbucks om de hoek. Daar kun je naast natuurlijk koffie ook hele goede healthy sapjes kopen en een lekker croissantje. Maar ook dit is niet goedkoop. Je bent zo een tientje verder voor een paar dingetjes. vergelijk dit dus even met het ontbijt in het hotel. Check ook altijd vooral even of je een supermarkt in de buurt hebt. Dan kun je daar in ieder geval alvast wat drinken kopen. En wat yogurtjes (vaak in de hotel kamer wel een lepeltje) muesli, nootjes, eiwitrepen & eiwitdrankjes vind ik zelf wel handig. Dat de McDonalds populair is in Amerika snap ik niet. Het is veel duurder en ranziger dan bij ons. Veel kleiner en vetter ook. Echt ik zal dan eerder opzoek naar andere fastfood ketens zo als shark shack, daar heb je ook meer keuze. Een restaurant die ik niet had willen missen (oké dan moet je wel vlees eten), was een steakhouse. Deze zijn over het allemaal erg goed en druk, ook in de middag kun je al volop aan de steak. Dit at ik vooral in Arizona/ route 66 / Grand canyon (zie ook video) En dat was in verhouding tot wat je op je bord kreeg echt helemaal niet duur. New York staat bekend om de burgers en zo heb je dus ook heel veel goede restaurantjes (meestal de drukste) met goed gevulde burgers. In New York had ik er 1 gegeten bij BBQ op times square en die was met patat en salade maar 11,- dollar en super lekker.

Uitgaan:

In Vegas ben ik veel uit geweest. Je kunt het beste de kaartje via de balie in je hotel kopen. Je kunt ook op instagram kijken of je misschien in contact kunt komen met een local. Deze mensen weten vaak of je op een gastenlijst gezet kunt worden. Ook lopen er soms mensen rond in het casino die vrienden groepjes aanspreken en je op een gastenlijst kunnen zetten. Zorg voor nette kleding, vooral mannen komen alleen in nette kleding binnen.

 

VENICE BEACH

Shoppen:

Dat doe je natuurlijk bij de merken die uit het land zelf komen: Die kleding is goedkoper dan in Nederland. Bijvoorbeeld Victoria Secret! De uitverkoop tijden zijn ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. Rond Januari gaan de laatste restjes weg. Je kunt ook opzoek gaan naar outlets of popup sample sale. Even googlen of er misschien iets interessants in de buurt van jouw verblijfplaats zit. Of even vragen aan dames op straat die mooi gekleed zijn (naar jouw smaak) dit is in Amerika helemaal niet raar. Ik kreeg zelf ook vaak complimenten of vragen van vrouwen op straat. Zeker in Californië is dit heel normaal. Maar ook in New York werd het een keer gevraagd.

Bezienswaardigheden:

In new York kocht ik een FLEX pass. daarmee kon ik meerdere bezienswaardigheden bezoeken voor een goedkoper tarief. Deze kun je online kopen, soms op straat bij speciaal aangegeven toeristen mensen, of via het hotel. Ook voor tickets in andere steden kun je vaak besparen door ze alvast op internet te kopen. All u need is google 🙂

BLOG-USA-GC

Nog wat algemene tipjes

Vergeet nooit dat er nog wisselkoers is en kijk van te voren hoe hoog de dollar staat. Wissel je geld niet op een luchthaven, dit is veel duurder. Doe dit vooraf bij het GWK. Je kunt dan binnen een bepaalde tijd ook nog terug wisselen voor dezelfde koers. Zorg voor een credit card, anders word het heel lastig in USA en controleer alle transacties. Bewaar dus ook alle bonnen! Zonder deze bonnen kan je een eventueel fout in het afgeschreven bedrag niet meer aantonen. Controleer vooral bij het verlaten van het hotel de rekening. Soms zitten er magneetjes onder een drankje, waardoor je na het optillen van iets uit de koelkast al verrekend word. Vraag bijtijds je ESTA aan (dit is iets wat je naast je paspoort nog nodig hebt om USA in te komen) via een bureau, vergelijk hier ook prijzen in. Normaal zit dit rond de 25 euro, maar het kan verschillen. Het scheelt vooral als je het bijtijds doet (geen haast hebt). Een ESTA is trouwens 2 jaar geldig. Zorg voor een vol buikje wanneer je naar de luchthaven gaat, uiteraard is hier net zoals op Schiphol het eten en drinken veel duurder. Tips geven: is nodig in Amerika. Vooral in restaurantjes even kijken of het er al op is gezet of niet. Zo niet dan altijd tussen de 10 en 20 % tippen. Ook aan (bus)chauffeurs en andere mensen die ergens iets voor je doen, ook de straat artiesten niet vergeten, die worden boos als je bijvoorbeeld een foto maakt en/of kijkt en niets geeft. Zorg gewoon altijd voor wat losse dollars in je zak 🙂

Meer Amerika inspiratie? Kijk hier mijn andere vlogs en abonneer je (gratis) op mijn youtube kanaal: youtube.com/diesnaloomans

Recent Posts