Ellis (28) kwam rond met €650,- per maand in Spanje


Vandaag een super leuk verhaal! Een tijdje geleden kwam ik via Facebook in contact met Ellis. Ze vertelde over haar ervaring als digital nomad in Spanje. In 2018 verbleef ze er een half jaar en kwam rond met iets meer dan €650,-. Ze kon naast het parttime werken en parttime vakantie vieren zelfs geld sparen.

Ik vroeg of ze haar verhaal met Budgetella wilde delen. In deze blog verteld ze hoe ze het heeft gedaan om van zo weinig rond te komen en toch optimaal te genieten onder de Spaanse zon.

Hoe ben je aan je digital nomad avontuur begonnen?

Ik kwam net uit een relatie toen ik een weekendje Valencia cadeau kreeg van mijn beste vriendin. Ze vond dat ik het had verdient en zocht daarnaast iemand die graag met haar mee op mini break wilde gaan. Een vroeg verjaardagscadeautje noemde ze het. Het weekendje weg was slechts de strik op het cadeau, bleek achteraf. Want na dit te gekke weekendje weg, besloot ik voorbereidingen te treffen om voor een langere periode terug te gaan.

Waarom Valencia?

Zon, zee, strand en stad! Dat zijn mijn wensen. Valencia had alles wat ik zocht. Ik was eigenlijk niet zo bekend met Spanje. Tijdens mijn weekendje weg kwam ik er pas achter hoe goedkoop het leven hier is. Zowel voor huisvesting, boodschappen en recreatie ben je er goedkoop uit. Je kunt het natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Als je een beetje normaal en zuinig leeft, zoals ik, kun je het met €650,- best redden.

Wat waren de kosten per maand?

Tijdens mijn weekendje weg verbleven we in een hotel. Dat is vrij duur. Toen ik besloot om in mijn eentje terug te gaan, huurde ik een kamer in een digital nomad huis. Vergeleken met Nederland is de huur bizar goedkoop. Daarnaast betaalde ik mijn Nederlandse zorgverzekering en sloot ik een doorlopende reisverzekering af. Ik verbleef er als toerist. Voor boodschappen en recreatie had ik een apart budget.

  • Huur kamer incl. vaste lasten en internet: €200,-
  • Zorgverzekering: €97,-
  • Doorlopende reisverzekering: €4,69
  • Budget voor boodschappen en recreatie: €350,-

Vertel eens over je werk

Ik doe eigenlijk van alles, zo lang ik het maar vanuit mijn laptop kan doen. Ik doe marketing voor een paar MKB bedrijven, ik ben een virtuele assistent en ik doe freelance schrijfopdrachten via diverse platformen. Ook beheer ik een website met advertenties. Zo sprokkel ik circa €800 tot €1200,- per maand bij elkaar.

 

Hoe zagen je dagen in Valencia er uit?

Ik werkte 5 dagen in de week. Maandag van 8.30 tot 17.00 en dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00. In mijn vrije tijd ging ik vaak dingen doen met andere digital nomads. Je treft elkaar op dezelfde plekken. Digital nomads hebben vaak een ding gemeen: met een klein budget zo veel mogelijk leuke dingen doen. Het strand is gratis, naar het park gaan ook. Soms naar een gratis museum, cursus of samen een sporten. In het weekend deden we duurdere dingen zoals stappen of uiteten gaan. We vonden vaak leuke en goedkope tapas tentjes. Een karaf sangria kostte €2,50 en de tapas waren €1,- tot €3,- per gerecht. Op het einde van de avond werd de rekening gedeeld en hoefde ik maar €8,- te betalen. Ik leerde Spaans door met willekeurige mensen op straat in gesprek te gaan. Ik had goede contacten en de locals zijn erg gastvrij. Ik werd vaak uitgenodigd om bij iemand thuis mee te eten of te borrelen. Mijn avontuur in Spanje was de ultieme vrijheid. Een hele verademing na mijn moeilijke relatie.

 

Recent Posts