5 Slimme manieren om je geld te spenderen


spenderen

Wellicht heb je een tijdje je geld opgespaard of zojuist een bonus gekregen. En over twee maanden komt er weer vakantiegeld. Hoe dan ook, stel je hebt €1000,00 in je bezit. Hoe kun je deze som geld dan slim spenderen? Wij geven je enkele slimme tips.

Als je geld ‘over hebt’ liggen impuls aankopen vaak op de loer. De verleiding is groot om even die mooie dure lipstick te kopen of een dagje shoppen. Gewoon omdat het kan. Om jezelf een plezier te doen. Ik vergelijk zo’n aankoop met suiker; Het zorgt ervoor dat je snel energie krijgt, maar het is ook binnen een mum van tijd weer verdwenen. Daarom is het beter om je geld goed te besteden zodat je er op lange termijn plezier aan beleefd. Maar hoe kun je dat het beste doen?

Stop je geld in een spaarpotje

Bijvoorbeeld een spaarpot voor onvoorziene uitgaven. Gaat je wasmachine kapot? Krijg je een hoge rekening thuis gestuurd, dekt je zorgverzekering niet alle kosten of moet de auto gerepareerd worden? Dan kun je altijd terug vallen op jouw spaarpotje. Je zult je goed voelen omdat je geen geldzorgen ervaart.

Ga op vakantie

Even de batterij opladen? Ik zeg doen! Mooie herinneringen en het ontdekken van nieuwe plekken en ervaringen zijn dingen die altijd bij je blijven. Dit is dus zeker een investering waard!

ddds

Investeren in dingen die je geld opleveren

Heb je een eigen zaak? Investeer dan je geld in tijd. Hier wil ik mee zeggen dat je misschien kunt investeren in een machine die bepaalde taken van je overneemt zodat je meer tijd over houdt om meer geld te produceren. Als je er uiteindelijk zelf beter van wordt, dan is dit een investering waard. Heb je een voorliefde voor designer items of collectables? Koop ze in en weet ze met de juiste kennis met winst door te verkopen. Wellicht kun je ook een lening krijgen om een zaak of handel op te starten. Bekijk goed de diverse mogelijkheden.

Koop een ervaring

Heb je altijd al eens willen bungee jumpen? Of wil je al erg lang je duikbrevet halen? Ga er voor! Dit zijn de dingen die niemand jouw meer afneemt!

ddd

Maak jouw eigen pensioenfonds

Het klinkt misschien wat duur, ‘je eigen pensionfonds maken’, maar in feiten is het super makkelijk. Je opent een rekening en je maakt elke maand geld over. Op je oude dag kun jij je wat meer permitteren en is het tijd om écht leuke dingen te gaan doen!

Recent Posts