De lekkerste gezonde snacks voor op je werk!


Deze week is het voor sommigen vakantie, maar velen van ons moeten gewoon nog naar school/werk. Ik krijg zelf altijd heel veel honger als ik op school/werk ben en daarvoor neem ik altijd veel (gezonde) snacks mee. Maar wat zijn nou de lekkerste en gezonde snacks om mee te nemen naar school of werk, behalve fruit of salade? Ik deel vandaag vijf hartige en vijf zoete snacks met jullie!

Hartige gezonde snacks

Rijstwafels

Super gezonde én super lekker. Een rijstwafel zelf is natuurlijk hartig, maar je kunt het ook combineren met iets zoet. Ik denk altijd gelijk aan smeerkaas, omdat ik dat vaak als kind at, maar dit is natuurlijk niet zo heel gezond. Wel een hele gezonde optie is pindakaas (hoe gezond pindakaas is ligt vaak aan het merk) of hummus met tomaten. Je kunt ze natuurlijk beleggen hoe jij dit wilt!

Tip: Neem rijstwafels makkelijk mee door er twee te besmeren en ze dan op elkaar te plakken, met de besmeerde kant naar elkaar toe. Zo blijven de twee wafels aan elkaar plakken en kun je ze makkelijk vervoeren in een boterhamzakje.

Noten/energierepen

Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende merken die deze repen verkopen in de supermarkt. Again: ze zijn niet allemaal even gezond, dit verschilt per merk. Kijk dus goed op de ingrediëntenlijst of er extra suiker of e-nummers aan toegevoegd zijn. Heb je een gezonde variant gevonden? Dan geven deze repen je nét die extra boost die je nodig hebt om de dag door te komen.

Popcornimage-2016-10-20-2

Natuurlijk super lekker wanneer er een smaakje aan toegevoegd is, maar ook wanneer je het overtollige suiker/zout weghaalde blijft een een hele lekkere snack over, die een stuk gezonder is! Koop gedroogde (popcorn)mais en laat ze poppen in een pan of in de magnetron met een klein beetje olie/boter. Verder kun je bijvoorbeeld kaneel, cacaopoeder of een beetje honing toevoegen voor wat extra smaak.

Groente met hummus/yoghurt dip

Snij rauwe komkommer, paprika en wortels in lange staafjes en neem een losse hummus/yoghurt dip mee. Je kunt de groente een aantal dagen van te voren al snijden en daarna in een bakje in de koelkast bewaren. Op deze manier hoef je je ’s morgen niet te haasten, maar kun je het al klaar leggen en op de ochtend zelf makkelijk meenemen!

Tip: Hummus en yoghurt dip is gemakkelijk zelf te maken. Het duurt misschien wat langer, maar het is een stuk gezonder en goedkoper! Je kunt in het weekend de dip klaarmaken voor de gehele werkweek.

Oimage-2016-10-20-3lijven

Heel makkelijk en lekker: een bakje olijven. Je kunt ze kant en klaar kopen in de supermarkt of zelf op smaak brengen. Let op: er word vaak heel veel olie aan de olijven toegevoegd en dat is natuurlijk iets minder goed voor je.

 

 

Zoete gezonde snacks

Noten & Yoghurt

Een los handje noten, of een los bakje yoghurt is misschien een beetje saai, maar zeker niet als je ze samenvoegt! Het is altijd een heerlijke combinatie, zeker wanneer je verschillende soorten noten mixt. Het enige nadeel: je moet het wel in de koelkast bewaren. Nu maar hopen dat jij op school/werk een koelkast hebt!

Geimage-2016-10-20-4droogd fruit

Waarschijnlijk neem je regelmatig fruit mee als tussendoortje. Dit is natuurlijk lekker, maar kan soms wat saai worden. Gedroogd fruit geeft een hele nieuwe beleving aan het fruit eten! Dezelfde voordelen als fruit; maar toch net iets anders. Rozijnen en gedroogde perziken zijn mijn favorieten, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Ik zou zeggen: probeer alles uit!

Tip: Kijk goed uit in de supermarkt of er geen extra suikers of olie aan toegevoegd is. Wanneer er iets anders op de ingrediëntenlijst staat naast het gedroogde fruit: niet kopen!

Bananenbrood

Er staan genoeg recepten van deze heerlijke snack op internet, maar tegenwoordig vind je het ook in veel supermarkten/cafétjes. Ook zo’n zoetekauw als mij? Dan is deze snack perfect om je lekkere trek te onderdrukken.

Appel/banaan mix

Zoals net al benoemd: gewoon fruit wordt soms een beetje saai. Je kunt fruit wel gemakkelijk pimpen tot een veel lekkerdere snack! Snijd een appel en banaan in klein stukjes, meng dit samen met kanaal, vanille, cacaopoeder en een klein beetje honing door elkaar en je hebt een heerlijke snack!

image-2016-10-20-5Pure chocolade

Toe aan snoep/zoetigheid maar wil je toch gezond blijven? Pure chocolade is de oplossing! Het liefst zo puur mogelijk (kies een reep met minimaal 72% cacao). En natuurlijk kun je het best achterop de verpakking de ingrediënten checken. Hoe minder suiker, hoe beter natuurlijk. Ben je minder pure chocolade gewend? Dan wordt dit waarschijnlijk even wennen. Maar ik kan uit ervaring vertellen: Als je er eenmaal aan begint, wil je straks (bijna ;)) geen andere chocolade meer!

Vind je deze snacks nou niks voor jou? Deel jouw ultieme gezonde en lekker snack!

Door Letizia

 

Recent Posts