7 Gratis gezonde veranderingen die je nu kunt maken


We zitten vaak in een routine waar we moeilijk uit kunnen ontsnappen. We doen onze dagelijkse dingen en herhalen dit keer op keer als een vicieuze cirkel. Meestal merken we deze sleur niet op omdat we te gefocust in het moment leven. Ik begrijp dit als geen ander, want als ik druk bezig ben met mijn projecten, dan neem ik vaak niet genoeg tijd om op mijn gezondheid te letten. Een verandering is op den duur noodzakelijk. Daarom ga ik vandaag 7 gezonde veranderingen met jou delen die je op dit moment kunt maken. Het leukste van alles: Ze zijn helemaal gratis!

Drink meer water voor gezonde veranderingen

Je weet waarschijnlijk heus wel dat je meer water moet drinken, maar als je bezig bent schiet dit er wel eens bij in. Daarom is het verstandig om een flesje water mee te nemen. Je zult verbaasd zijn hoe vaak je er naar grijpt!

Pik wat zonnestralen mee

Oké, ik weet dat een beetje zonneschijn in deze periode schaars is, maar alle stralen moet je meepakken! Als je 15 minuten in de zon zit heb jij jouw dagelijkse dosis vitamine D al bij elkaar!

Ga bewegen

Zorg dat je voldoende beweegt op een dag. Je hoeft er niet eens voor naar de sportschool. Wellicht kun je met de fiets naar je werk gaan i.p.v. met de bus. Neem de trap in plaats van de lift en doe 20 jumping jacks in je pauze. Jij komt er wel!

gratis

Strek jezelf

Wist je dat een intensieve strek sessie wonderen doet? Strek jezelf uit als je opstaat, doe dit een paar keer per dag op je werk en probeer met gestrekte benen, je voeten aan te tikken met je vingertoppen. Over gezonde veranderingen gesproken!

In lachen uitbarsten

Wist je dat een goede lachbui je immuunsysteem versterkt? Afspreken en lachen met je vrienden is dus net zo belangrijk als je dagelijkse multivitaminen. Daarnaast is het stress verlagend en je humeur zal een stuk beter worden!

Diep ademhalen

Heb je veel werk en zie je door de bomen het bos niet meer? Haal dan even diep adem. Doe dit 10 keer om helemaal tot rust te komen. Je zult zien dat je weer helder gaat denken.

de 20-20-20 regel 

Hedendaags werken we veel met computers en checken we wel 100 keer per dag onze telefoon! Met de volgende oefening, de 20-20-20 regel, kun jij jouw ogen even ontlasten. Voor elke 20 minuten die je naar een beeldscherm hebt gekeken, moet je gedurende 20 seconden naar een object staren op 20 foot (6 meter) afstand.

Zo dat voelt al een stuk beter! 🙂 Wil je meer van dit soort gezonde veranderingen lezen? Lees dan welke vruchten je het beste kunt eten om jezelf gezond te houden! 

Recent Posts