Slimme tips om een goede eerste indruk te maken!


eerste indruk

Los van de hele new year new me-hype vind ook jij het misschien belangrijk om ten alle tijde een goede eerste indruk te maken. Misschien begin jij dit nieuwe jaar wel bezig met een nieuwe sport of heb je een nieuwe baan, en dan wil je er natuurlijk goed voor staan. 

Tegenwoordig is het achterlaten van een goede indruk allesbepalend. Vaak krijg je geen tweede kans en hangt alles af van de eerste ontmoeting. Men zegt zelfs dat de eerste 30 seconden in een gesprek alles bepalend zijn! Daarom deel ik vandaag deze slimme tips met jou om een goede eerste indruk te maken!

Een goede eerste indruk

Doei smartphone!

Niemand zal zin hebben om gezellig met jou te komen kennis maken als je druk bezig bent met je smartphone. Bovendien mis je zelf heel veel van wat er rondom jou gebeurt. Leg deze dus even weg en geniet van de mensen die je voor het eerst ziet!

Open houding

Mensen hebben al snel de neiging om hun armen of benen te kruisen. Maar dit kan verdedigend over komen. Probeer er eens op te letten en babbel met een open houding.

Volume van je stem

Probeer niet te stil te praten, maar ga zeker ook niet een luide stem gebruiken. Vooral in een discussie kan je zo wel eens boos of brutaal over komen.

Dit ben ik

Soms hebben we wel eens de neiging om onszelf te verliezen wanneer we over alle leuke en positieve dingen in ons leven praten. Maar weet wel, niemand is perfect en het is daarom leuk om ook eens te lachen met je zwakte. Zo kom je zeker niet betweterig of narcistisch over en gaan mensen een volgende keer sneller met je babbelen omdat ze zich gesteund voelen.

Vond je deze tips om een goede eerste indruk te maken bruikbaar? Misschien heb je ook iets aan de volgende tips:

5 Positieve tips voor een fris huis

6 Nuttige tips om je optimaal te kunnen concentreren

7 Handige tips om sneller in slaap te vallen 

8 Slimme tips om elke dag voldoende te drinken 

Recent Posts