Goedkoop zelf ijsjes maken


zelf ijsjes maken

Vandaag gaan we goedkoop zelf ijsjes maken! Ik kan begrijpen dat je in de zomer vaak niet weet wat je moet gaan eten. Mensen maken vaak salades, eten een broodje, maar een stamppot of ovenschotel zit er voorlopig niet in. Als tussendoortje heb je het wat makkelijker, want dan weet je al meteen wat je tijdens een warme dag kunt eten.

Ik heb het natuurlijk over ijsjes! IJsjes komen in alle soorten, vormen en smaken. De keuze is immens en het is altijd fijn om een lekker ijsje te eten op een warme dag. Maar heb je niet zoveel te besteden om naar de ijssalon of een emmer Ben en Jerry’s te halen? Dan heb ik een low budget recept voor je!

Zelf ijsjes maken

Zelf ijsjes maken is helemaal niet moeilijk of duur. Wat je nodig hebt is een waterijsjes-setje die je voor een paar euro bij de Action of een andere budget winkel kunt kopen. Vervolgens ga je recepten bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een lekker split ijsje maken met sinaasappelsap en melk. Dat is romig en fris tegelijk! Maar ook het zelf maken van frozen yoghurt is mogelijk. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn favoriete ijsje.

zelf ijsjes maken2

Goedkoop en gezond bosvruchten ijsjes

Dit heb je nodig om een home made gezond bosvruchten ijsje te maken:

  • Waterijsjes-setje
  • ingevroren bosvruchten mix
  • 300 ml kokosmelk

Pureer de bosvruchtenmix of stop ze in een blender. Voeg hier de 300 ml kokosmelk aan toe en mix het tot een gladde massa. De massa moet niet te dik, maar ook niet te dun zijn. Vul het setje met de massa en steek de stokjes er in. Laat het een nacht in de vriezer staan voordat je de ijsjes kunt opeten. Smakelijk eten alvast!

Drink voldoende!

IJsjes eten is tijdens warme dagen een handige manier om voldoende vocht binnen te krijgen. Het is belangrijk dat je veel drinkt, omdat je lichaam ook veel vocht uitstoot. Probeer altijd goed gehydrateerd te blijven. Als je niet voldoende drinkt kun je hoofdpijn krijgen of zelfs flauwvallen! Dat is een goede reden om nog zo’n tweede ijsje te nemen!

Recent Posts