Goedkope dingen om te doen tijdens Thuisisolatie!

Een groot deel van Nederland zit in thuisisolatie of doet aan social distancing. Als je geen vitaal beroep hebt, is het slimmer om binnen te blijven en sociaal contact te vermijden. Daarnaast zijn er protocollen voor een bezoek aan de supermarkt of een winkel. Is jouw werkplek ook gesloten en zit je momenteel thuis?

Als je in thuisisolatie zit of aan social distancing doet, kun je best wat geld besparen. Je gaat immers niet meer met het OV of koopt geen broodje voor onderweg. Ook de boodschappen doe je een stuk bewuster. Dit is op dit moment een van de belangrijkste uitgaven. Thuis kun jij jezelf ook bezig houden zonder dat dit geld kost. Bij deze een aantal tips:

Film marathon

Ben je helemaal gek van een reek zoals Harry Potter, James Bond of Pirates of the Caribbean? Kijk deze films in een marathon! Je kunt ook jouw favoriete serie bingewatchen of alle films met Brad Pitt kijken. Maak er een snack bij en je bent wel even zoet.

ZORG VOOR KALMERENDE OPGERUIMDE KAMERS

Ik ben een groot fan van opruimen en ontspullen. Minder spullen in huis, betekent een kalmer gevoel in je hoofd. Maak de ruimtes overzichtelijk en last een grote schoonmaak in. Het is immers bijna lente en je hebt de tijd. Het resultaat mag er zijn!

KOOK UITGEBREID

Probeer een nieuw recept uit of kook jouw lievelingsgerecht. Maak het bijzonder door extra groente bij te maken, nieuwe kruiden uit te proberen of ook een lekker toetje te maken. Verwen jezelf en je huisgenoten alsof je in een restaurant zit!

MAAK EEN LEESHOEKJE OP EEN ZONNIGE PLEK

Ben je ook zo’n persoon die alleen op vakantie een boek leest? Dit is ook het ideale moment! Lezen in een boek werkt ontspannend en zeker als je een gezellig plekje in huis hebt om dit te doen. Zorg voor een comfortabele stoel op een zonnige plek en een lekker sapje of speciaal koffie om het gezellig te maken!

Speel een gezelschapsspelletje

Niks leukers dan het spelen van een bordspel met je huisgenoten of gezin. Daar heb je nu eindelijk de tijd voor! Spellen als monopoly kunnen wel een middag duren.

Oude foto’s bekijken

Heb jij fotoalbums of een fotodoos? veeg het stof er van af en bekijk je oude foto’s. Denk terug aan die mooie oude tijd en koester die herinneringen.

Muziek maken

Het bespelen van een muziekinstrument is een fijne therapie. Leer nieuwe liedjes en organiseer een huiskamerconcert. Super leuk!

Organiseer een high tea

Heb je een middag niks te doen? Organiseer dan een high tea! Bak cake en maak bladerdeeghapjes. Wat chocolaatjes en een soepje er bij en jouw high tea in huis kan een succes worden.

Lees elkaar voor

Dacht je dat voorlezen alleen voor kinderen was? Volwassenen zouden dit ook vaker moeten doen! Gelukkig heb je daar nu de tijd voor. Kies een online artikel dat je interessant vindt en lees dit voor aan de anderen. Daarna is de volgende aan de beurt.

Maak een kunstwerk

Wees creatief en maak een kunstwerk. Een leuke DIY houdt je wel een tijdje bezig. Daar heb je niet alleen kwasten of verf voor nodig. Ook van een leeg pak melk kun je een kunstwerk maken. Laat je fantasie de vrije loop.

Volg Budgetella via Instagram

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Delen:

5 Reacties

 1. 21 maart 2020 / 10:31

  Gisteravond had ik mijn eerste Skype feestje. Best gezellig zo. Anders dan anders, maar alsnog drie uur op een feestje geweest waar zelfs mijn Spaanse vrienden bij aan konden haken. Helemaal gratis!

  • 16 april 2021 / 18:35

   Ik maak legpuzzels.De sjoelbak is weer beneden. Volg bloggers probeer nieuwe recepten uit! Bakken, wandelen opgebouwd.Ga stenen beschilderen voor happy Stones. We zijn de zolder aan het opruimen (ontspullen)Kasten schoongemaakt etc…..
   Vervelen doe ik mij niet.

 2. A. van der Weegen
  1 november 2020 / 19:34

  Ja, leuk. Maar ik zou graag een beetje in conditie willen blijven. spieren behouden en zo. Ik bedoel, na een tijdje thuisquarantaine hou je geen spiermassa meer over wat dan weer slecht is voor je botten etc. Een boek lezen kan ik zelf ook wel bedenken.

  • petra
   1 november 2020 / 20:30

   Thuis kan je ook sporten ,genoeg apps ,evt you tube ,televisie of zelf je oefeningen doen

 3. Gea
  1 november 2020 / 23:07

  @ A vd Weegen, op youtube zijn hele leuke filmpjes te vinden voor bewegen. Van yoga, zumba, BBB, pilates enz. Ook beginners. Doe ik ook wel eens thuis. Ik kan het via de laptop op de tv zetten en sporten maar. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *