Goedkope manieren om noodles een upgrade te geven


noodles

Noodles of Noodlesoup is een typisch gevalletje ‘love it or hate it’. Mijn studentenjaren zijn al een lange tijd voorbij, maar (instant) noodles staan nog steeds geregeld op het menu als lunch. Ze zijn makkelijk, snel en lekker. Een prima tussendoortje! Maar wist je dat je instant noodles makkelijk én goedkoop een upgrade kunt geven? Dan lijkt het bijna een volwaardige maaltijd 😉

Als ik noodles koop, dan prefereer ik de Aziatische merken. Ik ben niet zo’n fan van ‘good noodles’, van Unox. Daar zit naar mijn mening niet zoveel smaak aan. Ik ga voor de ‘onbekende pakjes’ met schreeuwerige afbeeldingen en tekens die ik niet kan lezen. Het onbekende is een leuk avontuur!

Goedkope manieren om noodles een upgrade te geven

Als je instant noodles maar saai vindt, dan kun je het gerecht ook een upgrade geven met ingrediënten die je misschien al in huis hebt! Zo kun je namelijk variëren:

  1. Gebakken uitjes | Deze heb ik altijd op voorraad!
  2. Diepvries groente mix | Erwtjes, maïs etc. Voeg ze bij het kokend water!
  3. Kokosmelk/kookroom | Voeg het toe samen met het boullion voor een romige soep.
  4. Pindakaas en nootjes | Een must voor de saté liefhebber!
  5. Saus | Vaak krijg je al een saus in het pakje, maar deze kun je ook vervangen voor ketjap manis, chili of teriyaki etc.
  6. Kruiden toevoegen | Denk hierbij aan paprikapoeder, knoflookpoeder, chilivlokken etc.
  7. Kimchi | Love it! Dit is niet alleen fijn voor je smaakpapillen, maar ook superfood voor je darmen!
  8.  Tofu | Tofu is heerlijk! Ik prefereer velvet tofu, maar je kunt het ook bakken! (€0,50 bij de toko!)
  9. Eitje | Een ei maakt alles beter! Gekookt in noodlesoup, gebakken/scrambled bij ‘droge noodles’.
  10. Melk/kaas/bouillon | Voor het ultieme Mac ’n Cheese gevoel voeg je dit toe aan je noodles!

Hopelijk heb je iets aan de bovenstaande tips! Ik heb op dit moment geen noodles in huis, maar ze staan wel op mijn boodschappenlijstje! Ik denk dat ik snel even een bezoekje aan de toko breng!

 

Recent Posts