Goedkope tips voor een grote lente schoonmaak!


Nu de aangename temperaturen om de hoek komen kijken, krijg ik steeds meer zin om het huis een grote schoonmaakbeurt te geven. De lente schoonmaak is echt een ding. Je voelt gewoon dat het tijd is om je huis op te frissen. Zal het een instinct zijn? Wie weet. Een ding is zeker: Een schoon en opgeruimd huis maakt mij gelukkig, en met mij vele anderen.

En voor de lenteschoonmaak hoef je helemaal geen dure schoonmaakmiddelen aan te schaffen. Die maak je gewoon zelf van een paar ingrediënten. Daarnaast is een positieve instelling en de wil om er iets moois van te maken het belangrijkst. Zo ga je te werk.

 

Doe incidentele klusjes

Je maakt vaak de vloeren schoon en je doet ook stof vegen. Dat zijn de basic klusjes in huis. Tijdens de lente schoonmaak doe je klusjes die je niet zo vaak doet. Denk hierbij aan plinten schoonmaken, gordijnen uitwassen, keukenkastjes opruimen en uitpoetsen etc. Ook de berging of voorraadkast moet er aan geloven.

 

Maak je kledingkast lente-proof

Out with the old and in with the new! Verwissel de winterkleding voor luchtige lente en zomermode. Ik bewaar mijn winter- en zomerkleding altijd in opbergzakken. Twee keer per jaar wissel ik de kleding in de kledingkasten. Sommige dingen doe ik nog even in de was voordat ze kast weer in gaan. Dit vind ik het leukste klusje om te doen!

 

Maak zelf schoonmaakmiddelen

Oké, schoonmaakmiddelen bij de budgetwinkels kopen is niet duur, maar wist je dat het nog goedkoper kan?  Door zelf je schoonmaakmiddelen te maken kun je tientallen euro’s per jaar besparen! En met een paar simpele ingrediënten kun je diverse producten maken. In deze blog kun je diverse recepten vinden.

 

De gebruikelijke klussen

Om de lenteschoonmaak af te maken doe je de gebruikelijke klussen. Ga ramen wassen en stof vegen. Zet de stofzuiger aan en ga aansluitend dweilen. de keuken en badkamer schoonmaken hoort er ook bij. Na deze stap zal jouw huis niet alleen fris ruiken, het zal ook een frisse uitstraling hebben en daar doen we het voor! Via OTTO.nl kun je diverse tools vinden die jou kunnen helpen bij het huishouden en de grote schoonmaak. Ik heb er een handige – en niet te dure – stoomreiniger besteld en ik ga er nog een aanschaffen om aan mijn moeder cadeau te geven!

Recent Posts