Haarbehandelingen die je op een thuis-blijf dag kunt doen


Ik doe al een tijdje aan social distancing. In deze periode heb ik genoeg tijd voor mezelf. Ik doe aan zelfreflectie, lees een goed boek en besteed aandacht aan mijn uiterlijk. Want ook een goede verzorging van jezelf is erg belangrijk. Voor diverse beauty behandelingen moet ik vaak een halve dag uittrekken. Daarom doe ik het minder vaak dan ik graag zou willen. Nu is daar verandering in gekomen.

Want door thuis te blijven heb ik alle tijd om mijn haar extra te verwennen. Hoe doe ik dat en welke producten gebruik ik? Ik ga mijn persoonlijke routine met jullie delen.

Olaplex no3

Dit is de enige behandeling die beschadigd haar écht hersteld. Olaplex is een chemische verbinding bestaande uit één ingrediënt, die kapotte verbindingen in het haar herstelt. Olaplex maakt het haar sterker dan ooit tevoren! Ik zweer bij dit product. Ook als je gezond haar hebt, is Olaplex ideaal om de puntjes te herstellen en zodoende een kappersbezoekje uit te stellen.

Zo ga je te werk

Was je haar met een cleansing shampoo. Dit is een speciale shampoo die je haar heel goed schoonmaakt. Deze kunnen prijzig zijn, maar ik heb ondervonden dat Head & Shoulders Classic clean (geen 2 in 1 of andere varianten) ook goed werkt. Breng Olaplex no3 op handdoekdroog haar aan. Zet een douchemuts op en laat het product een halve dag inwerken. Spoel uit en was je haar met je normale shampoo. Gebruik tot slot een voedend haarmasker. Je haar zal nu gezonder zijn dan ooit!

Waar koop ik Olaplex no3

Een betrouwbare webshop om Olaplex no 3 te kopen is Notino.nl. Het product kost €26,60. Dit lijkt op het eerste ogenblik prijzig, maar het is erg duurzaam en als je een kappersbeurt kan overslaan omdat je jouw haar wil laten groeien, dan heb je de prijs van dit product er al uit!

DIY Hot oil behandeling

Tussen de Olaplex behandelingen door (elke maand 1x) doe ik wekelijks een hot oil behandeling om mijn droge haar intens te voeden. Dit is een mix tussen Castor olie, olijfolie en kokosolie. Mijn haar is er super blij mee, en het beste; er komen geen chemische ingrediënten aan te pas!

Zo ga je te werk

Mix 1/2 deel castorolie met 1/4 deel kokosolie en 1/4 deel olijf olie. Verwarm het mengsel 30 sec. in de magnetron. Verdeel het over je haar en zet een douchemuts op. Na een paar uur was je jouw haar met een sulfaatvrij shampoo.

Waar koop ik de ingrediënten

Kokosolie en olijfolie kun je in vele supermarkten of speciaalzaken vinden. Zelfs bij de Action! Castor olie koop ik vaak bij Holland en Barrett. Ik wacht meestal tot ze een 1+1 gratis aanbieding hebben. Korting is altijd mooi meegenomen!

Cool brunette

In bruin geverfd haar zit vaak een rode/oranje gloed. Bij een warme huidtint staat dit perfect, maar heb je net als ik een koele ondertoon, dan kan dit niet helemaal tot zijn recht komen. Daarom gebruik ik cool brunette van Fudge. Deze kleurshampoo en conditioner met blauwe pigmenten zorgen ervoor dat ongewenste kleurtinten in het haar geneutraliseerd worden. Resultaat: Huid en haar zijn qua contrast in harmonie. Dit geeft een mooie uitstraling.

Zo ga je te werk

Zorg voor handdoekdroog haar. Brang de shampoo aan en masseer dit in je haar. Laat het een kwartier intrekken. Spoel de shampoo uit, maak je haar weer handdoekdroog en breng de conditioner aan. Laat dit minstens een half uur zitten. Spoel het product uit je haar, droog en stijl het naar wens. Je zult versteld staan van het resultaat!

Waar koop ik Fudge Cool Brunette?

Fudge cool brunette koop ik via Notino.nl. Een duo pack kost €19,90. Wederom een kleine investering, maar hier geef ik graag mijn bespaarde centjes aan uit. Je doet er namelijk erg lang mee.

DIY Haarmaskers met dingen die je al in huis hebt

Haarmaskers maken met levensmiddelen? Ik doe het vaak en het kost me bijna niks! Dit zijn een aantal recepten:

  1. Avocado + Olijfolie + Banaan
  2. Honing + Jojoba olie + Eigeel
  3. Avocado + Mayonaise + Olijfolie
  4. Kokosolie + Honing

Laat het haarmasker minimaal een uur intrekken. Hoe langer, hoe beter! Was vervolgens je haar met een milde shampoo.

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Recent Posts