Hoe ga jij jouw uitvaart financieren?


jnbpu15lfww-alex-ortlieb

Op Budgetella bespreken we veel financiële kwesties. We geven je bijvoorbeeld advies over hoe je geld kunt besparen op je boodschappen of hoe je een realistisch bespaarplan kunt maken. Ook checken we low budget trucjes voor je uit of laten we weten hoe jij zo goedkoop mogelijk een huishouden kunt managen.

Dit zijn alledaagse dingen waar we druk mee bezig zijn. Op zulke momenten staan we niet stil bij een onderwerp dat minstens zo belangrijk is als het op geld sparen aankomt. Daarom stel ik vandaag de volgende vraag: Hoe ga jij jouw uitvaart financieren?

Het financieren van je uitvaart

2016 stond bekend als het jaar waar veel sterren kwamen te overlijden. Ook in mijn directe omgeving ben ik een paar kennissen verloren. Dit gebeurde erg onverwacht en veel te vroeg. Een van hen was een leeftijdsgenoot, een jonge vrouw van 25 jaar. Zo’n gebeurtenis slaat in als een bom. Normaal gesproken sta je helemaal niet stil bij je eigen overlijden. Het is zelfs een taboe. Je bent niet gewend om er over te praten, je wensen op te schrijven of om een testament op te stellen terwijl je nog in de bloei van je leven staat. Ik dacht ook dat dit zorgen voor later zouden zijn. Inmiddels ben ik een stuk wijzer geworden en sta ik er bij stil dat het leven zomaar voorbij kan zijn. Voordat het zover is kun jij je financieel voorbereiden. Je kunt namelijk geld opzij zetten voor je uitvaart of je kunt een uitvaartverzekering afsluiten.

ggmsbaps6k0-i-m-priscilla

Geld sparen voor je uitvaart

Kies je er voor om geld te sparen voor je uitvaart? Ga eerst na wat jouw wensen zijn en hoeveel geld dit ongeveer gaat kosten. Dit bedrag ga je wegzetten op een spaarrekening. Elke maand kun je een x bedrag overmaken naar deze spaarrekening om zo naar jouw streefbedrag toe te werken. Je partner, ouders of kinderen kun je machtigen om mederekeninghouder te worden. Zo kunnen je naasten geld van je rekening afhalen als je komt te overlijden. Zorg wel dat je deze persoon goed vertrouwd. Een mederekeninghouder kan namelijk ten alle tijden het geld van deze rekening afhalen.

 

Verzekeren voor je uitvaart

Naast sparen voor je uitvaart kun je je ook verzekeren voor deze kosten. Mocht je vroeg overlijden, dan keert de verzekering sowieso het door jou gekozen bedrag uit. Ook al heb je nog niet lang premie betaald. Verzekerd is immers verzekerd en dat vind ik zelf een groot voordeel. Heb je niet genoeg inkomen om een plotseling overlijden op te vangen? Dan is het kiezen van een uitvaartverzekering ook een goede keuze.

Ben jij er al uit hoe jij jouw uitvaart gaat financieren? Voor meer informatie en keuze mogelijkheden kun je bij Monuta terecht. Het is erg belangrijk dat jij een bewuste keuze maakt omtrent de kosten van je uitvaart. Doe je voordeel met deze informatie. Maak dit onderwerp bespreekbaar met je naasten en maak een bewuste keuze die goed bij jouw situatie past.

#Deze post bevat een samenwerking

Recent Posts