Hoe kies je de beste haarborstel bij jouw haartype?


Heb jij ook altijd zo’n moeite met het kiezen van een haarborstel? Koop je weleens een haarborstel en heb je dan weer spijt omdat hij totaal niet werkt op jouw haar? Deze tips helpen je de beste haarborstel te vinden voor jouw haar!

1 – Bepaal je haar type

Het belangrijkste is dat je weet hoe jouw haar in elkaar zit. Ik het stijl of heb je krullen? Heb je dik haar of juist heel dun? Heb je veel volume? Heb je vaak last van klitten?

Ook een hele belangrijke vraag: heb je lang of kort haar?

Let op! Er zit een groot verschil in haarborstels. Niet elke borstel is er namelijk voor bedoelt om klitten te verwijderen. De ene borstel geeft veel volume, de andere borstel laat je haar juist shinen. Het is de wel belangrijk dat de borstel bij jouw haartype matcht.

2 – Bepaal het resultaat

Wat wil je dat de borstel voor jouw haar doet? Wil je meer structuur in je haar? Wil je dat de klitten verwijderd worden?

Het is belangrijk om te bepalen wat je het meeste gebruikt. Een stylingborstel is voor sommige momenten misschien leuk, maar eigenlijk heb je op een dagelijkse basis een anti-klitborstel kopen.

3 – Bepaal de specificaties

Waar moet jouw borstel nog meer aan voldoen? Moet het een goede houvast hebben? Moet het waterbestendig zijn? Moet het makkelijk in je tas passen?

Dat zijn allemaal vragen die niet van toepassing zijn op het resultaat, maar wel heel belangrijk zijn om jouw perfecte borstel te zijn.

Wanneer je dit bepaald hebt kun je voor verschillende borstels gaan. Ik neem hierbij vijf voorbeelden van de meest gebruikte borstel en leg uit waar voor ze geschikt zijn!

Paddle Brush

Wanneer je last hebt van pluizig haar dat snel klit is de paddle brush perfect voor jou. Het maakt je haar vaak ook iets steiler, dus als je je krullen wilt behouden, ga dan voor een andere borstel. De borstel is geschikt voor elke lengte en dikte, maar werkt het beste op dik haar. Wanneer je glad en steil haar zonder klitten wilt, dan is dit de perfecte borstel!

Vent Brush

Wanner je slap haar hebt waar je meer volume in wilt, zou ik gaan voor een vent brush. Deze borstel zorgt er namelijk voor dat je tijdens het föhnen je haar makkelijker in model gaat en dat je haar eerder droogt wordt. Super fijn als je meer volume en een andere model in je haar wilt föhnen. Het is niet bedoelt om hardnekkige klitten te verwijderen, omdat de pinnen zo ver uit elkaar staan. Wanneer je snel klitten heb is dit dus geen aanrader. Heb je dit niet en wil je meer volume? Go for it!

https://www.instagram.com/p/BJDrCY6h1B9/?tagged=ventbrush

Cushion brush

Dé bekende Mason Pearson stijl. Deze borstel wordt ook wel de glansborstel genoemd. Geschikt voor elk haartype. Het resultaat is dus heel zacht en glanzend haar. Het maakt je haar niet veel steiler, maar het kan je krullen wel lichtelijk aanpassen. Ook voor klitten helpt deze borstel prima. Het ligt er dus maar net aan of jij van glanzend haar houdt!

Föhn haarborstel

De föhnborsel is natuurlijk handig omdat het gelijk je haar droogt, maar het brengt ook makkelijk model in je haar. Deze borstel kan er namelijk voor zorgen dat er golven/slag in je haar komt. Toch houdt het je haar zacht en glanzend. Super handig dus wanneer je steil, slap haar hebt en je er graag wat meer model en volume in wilt hebben. Ook heel snel in de ochtend!

Kam

Dit is natuurlijk geen borstel maar de goede, oude kam wordt vaak onderschat! Super goed geschikt voor het behouden van jouw krullen. Vooral een kam met grote stukken tussen de pinnen, verwijderen klitten, maar maken je haar niet steiler, zoals de meeste borstels dat wel doen. De kam is te gebruiken voor elk haartype, maar wanneer je steil haar hebt, zou ik eerder kiezen voor een ander design.

 

Extra tip! Heb je last van statisch haar? Ga voor een houtenborstel, deze houdt dit tegen! Bijna alle soorten borstels zijn te verkrijgen met hout.

Hopelijk helpen deze tips jou bij de zoektocht naar de perfect borstel!

Door Letizia

 

Recent Posts