Dit is hoe vaak je écht moet douchen!


douchen

Jezelf douchen is een onderwerp dat we vaak vermijden. En dan vooral ‘hoe vaak’ is een groot taboe. Als je niet elke dag doucht ga je dat niet aan de grote klok hangen. Elke dag een lekkere frisse douche nemen, zo heurt het! Dit, dames en heren, is echter fout. Elke dag douchen is niet nodig, het is zelfs af te raden! Waarom en hoe vaak het dan wel moet lees je hier.

Het is een gewoonte om jezelf elke dag te douchen. Dit is ons door de jaren heen geleerd door media en marketingcampagnes en tegenwoordig rust er een waar taboe op de kwantiteit van je douchebeurten. Dit is nergens voor nodig, want volgens professor Stephen Schumack, president van de Australasian Collega of Dermatologists moet je je alleen douchen wanneer het écht nodig is.

Schumack waarschuwt ervoor dat elke dag douchen meer kwaad doet dan goed aangezien een hete douche je huid uitdroogt. Je teint wordt eerder vaal en je wast de natuurlijke oliën van je huid. Deze beschermen tegen virussen, bacteriën enz. Daarnaast is té vaak wassen een uitnodiging voor eczeem en huidschilfers. Dat willen we toch niet?

Je moet je dus alleen douchen als het nodig is. Dit is natuurlijk een breed begrip, maar ik zou aanraden om een keer in de 2 dagen te douchen. Je gaat namelijk niet vies ruiken of vuil worden over je hele lichaam. Dit gebeurd vooral onder je oksels en in je lies. Deze plekken kun je elke dag wél even wassen met bijvoorbeeld een washandje. Maar wat doe je dan als je intensief gaat sporten? Ik kan me namelijk wel voorstellen dat je na het sporten niets liever wil dan een lekkere frisse douche nemen. Probeer in dat geval je was dagen te combineren met je sportdagen. Daarnaast moet je uiteindelijk doen waar jij je prettig bij voelt.

zmonline.com

Recent Posts