Ik Bestelde een Unwasted Box en dit is wat ik kreeg!

Hey allemaal! Om voedselverspilling tegen te gaan bestaan er al diverse organisaties. Zo kun je bijvoorbeeld een too good to go box kopen, een selectie van diverse producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten. Een zelfde initiatief is de Unwasted box. Ik bestelde er een en in deze blog deel ik wat er precies in mijn box zit.

De Unwasted box kun je online bestellen en zal via PostNL naar je voordeur worden gebracht. Waar je bij andere bedrijven jouw pakket moet ophalen krijg je dit opgestuurd. De verzendkosten zitten bij de prijs inbegrepen. Een pluspunt dus.

Unwasted box

Iedereen kan een Unwasted box bestellen. Unwasted is een initiatief vanuit PepsiCo. Op dit moment bevat de box alleen producten van merken die PepsiCo produceert. Denk hierbij aan Duyvis, Doritos, Lays, Snack-a-jacks, Quaker etc. Ze doen er alles aan om verspilling te vermijden. Het is immers zonde om een hele batch aan producten weg te moeten gooien omdat bijv. de houdbaarheidsdatum er aan zit te komen. Ze claimen geen winstoogmerk te hebben. Iedere week bekijken ze welke producten er zijn over gebleven. Met deze producten stellen ze de boxen samen. Zo blijft iedere Unwasted box een verrassingsfeestje!

Unwasted box kopen

Het concept kan ik waarderen. Daarom besloot ik een Unwasted box te kopen. Je kunt op dit moment 2 boxen kopen. Mixbox medium (€11,94 incl. verzendkosten met een waarde van €14,99) of mixbox Large (€14,99 incl. verzendkosten met een waarde van €21,99). Ik koos voor de Large en rekende af met IDeal. Na 1 werkdag had ik de box al in huis. Super snel dus!

Unwasted box review

De bovenstaande inhoud zat in mijn box. Ik kan concluderen dat het vooral een snackbox is met een paar ontbijt producten. Dit was ook te verwachten gezien de merken in het portfolio van PepsiCo. Ben ik blij met de inhoud? Ja zeker! Ik kocht de box met de intentie om een snoep/snack pakket te maken als een bedank cadeau. Met dit pakket is dat al grotendeels gelukt. Voor €15,- inclusief verzendkosten heb ik 15 producten gekregen. Dit is goedkoper dan de supermarktprijs, maar als ik naar de prijs/kwaliteit verhouding kijk, zou ik de box waarderen op maximaal €11,99 inclusief verzenden. Ook vind ik het jammer dat de Doritos Cool American en de Quaker Cruesli Rasin er dubbel in zitten. Dat zijn wat mij betreft de enige minpuntjes, verder niks dan lof voor dit initiatief!

Pluspunten

 • Gaat voedselverspilling tegen.
 • Makkelijk te bestellen.
 • Verzendkosten zijn inclusief.
 • Snel in huis!
 • Leuk om cadeau te doen.
 • Het plezier van een mystery box openen.
 • Heerlijke A-merken.

Minpunten

 • Een tikkeltje overprijsd in vergelijking met de concurrentie (TGTG, Scoupy etc).
 • Beperkt assortiment merken (Ze hebben de ambitie om in een later stadium ook producten van andere fabrikanten toe te voegen.)
 • Kans op dubbele producten.

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Delen:

6 Reacties

 1. Gerry
  5 april 2020 / 15:10

  Wij bestellen de Unwasted box vaak voor een verjaardag van een gezinslid. Onze verjaardagen worden groots gevierd met veel visite en dan is Unwasted een mooie win-win situatie. Goedkoop chips en nootjes en je doet iets tegen voedselverspilling.

   • 17 december 2020 / 19:51

    Idd een super tip heb hier 4 kinderen en dus veel party ‘s dan lijkt me dit wel een Leuk idee

 2. mies
  8 april 2020 / 11:38

  Is dit echt een initiatief tegen voedselverspilling, of gewoon een extra verkoopkanaal… Ik zie het als greenwashing eerlijk gezegd.

  Maar als je deze producten wilt hebben en je kunt ze goedkoper aanschaffen is dat niet verkeerd. Ik zou het zelf niet kopen omdat alles ongezond is. Het klinkt me trouwens nog best duur in de oren..?

 3. 21 december 2021 / 17:36

  Ik heb ook een box besteld en alleen maar chips en nootjes voor 15 euro top dankjewel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *