Breng je instagram account naar het volgende level met deze tips!


Instagram is op dit moment zeker wel mijn meest gebruikte app. Velen zullen ook veel gebruik maken van facebook en snapchat maar instagram is wel de plek waarbij de meeste tijd aan de kwaliteit van de content besteed wordt. Altijd kijk ik met veel jaloezie naar van die perfecte instagramaccounts die met elke foto nog perfecter worden. Gelukkig hebben veel van die instagrammers ook een blog en heb ik een paar tips verzameld om je instagramaccount naar het volgende level te brengen!

Zorg voor één geheel

Het gene wat vooral opvalt bij alle bekende instagrammers is dat ze een ‘huisstijl’ hebben op hun instagramaccount. Dit betekent dat alle foto’s in één thema vallen. De foto’s zijn bijvoorbeeld allemaal heel licht of juist heel donker of hebben één kleur die steeds terugkomt. Door dit thema wordt je account echt één geheel. Je kunt bijvoorbeeld ook over elke foto dezelfde filter toepassen. Hierdoor passen de foto’s al snel goed bij elkaar.

Zorg voor goede kwaliteit foto’s

De nieuwste mobiele telefoon hebben allemaal goede kwaliteit camera’s, maar door ‘verkeerd’ te fotograferen, kan de foto toch niet heel mooi uitpakken. Zorg er allereerst voor dat de instellingen van je telefoon goed staan. Heb je bijvoorbeeld autofocus aanstaan of kun je gemakkelijk zelf focussen op het goede punt? Staat de stand van je camera wel goed? Je kunt hem vaak precies op de stand zetten voor het moment dat je een foto neemt bijvoorbeeld landschap, zonsondergang of nacht. Ook een goede tip is om je raster (horizontale en verticale lijnen op je scherm) aan te zetten waardoor je goed kunt zien of een object wel in het midden van de foto ligt.

Wissel je foto’s af

Je volgers willen echt niet élke dag een selfie of een foodfoto zien. Wissel dus af in het soort foto’s dat je plaatst. Variatie zorgt ervoor dat je volgers elke keer weer verrast worden door wat je post. Het is moeilijker om het in jouw huisstijl te houden, maar zal uiteindelijk wel een betere kwaliteit laten zien.
Sommige account voegen bijvoorbeeld om de beurt een quote en dan een foto. Hierdoor krijg je een leuk effect op instagram zelf. Je kunt dit bijvoorbeeld ook toepassen met selfie en normale foto’s of foodfoto’s en andere soorten foto’s.

Upload regelmatig

Wanneer jouw doel is om meer instagramvolgers te krijgen, is het belangrijk dat je regelmatig uploadt, het liefste op vaste dagen/tijdstippen. Hierdoor zien jouw volgers jou regelmatig en weten ze dat je actief bent. Wanneer zij jouw post gaan liken, zal je ook eerder opgemerkt worden door hun volgers via ‘Personen Ontdekken’.
Er zijn speciale apps om jouw instagrampost in te plannen zoals onlypult en latergramme. Hierdoor kun je ze in één keer in plannen voor de gehele week en hoef je er daarna niet meer naar om te kijken!

Experimenteer met foto’s

Plaats niet altijd dezelfde soort foto’s, dit zal snel saai worden. Experimenteer met de plekken waar je foto’s maakt en zoek naar iets nieuws wat je nog nooit geplaatst hebt. Hiervoor kun je ook inspiratie opdoen bij andere instagrammers!

Hopelijk helpen deze tips om jouw instagram account nét iets verder te helpen!

Door: Letizia 

Recent Posts