Zo simpel! Maak de leukste kaarsendecoratie met zout


zout kaars

Volgende maand begint officieel de lente, maar daar is buiten nog niks van te merken. Het regent, het is grijs en vooral erg koud buiten. Wat is er dan leuker om het in huis gezellig te maken? Dit kun je doen door een kaarsje aan te steken. Dat zorgt namelijk al snel voor een knus gevoel. Met deze DIY maak je een trendy kaarsendecoratie. Zo leuk tijdens deze donkere dagen!

Misschien ook interessant: Primark lente/zomer Home collectie #2

Deze DIY is haast te simpel voor woorden en je hebt er niet zo veel ingrediënten voor nodig. Ik ben aan de slag gegaan met twee wijnglazen. Deze heb ik ingesmeerd met lijm en door een bakje met zout gerold. Op sommige plekjes besprenkelde ik het glas met een lepeltje zout en klaar was mijn kaarsendecoratie. Dit is het resultaat:

zout

Ik heb de simpele versie gemaakt. Maar je kan het ook als een pro doen met verschillende figuren en kleurstof om het zout te kleuren. Voor deze DIY wordt vaak epsomzout oftewel magnesiumsulfaat gebruikt. Heb je dit niet in huis? Dan kan je het ook met keukenzout doen! Dat heb ik in ieder geval gedaan. Het heeft misschien niet zo’n kristal effect, maar het ziet er poeder fijn uit. Het lijkt haast sneeuw. Super mooi toch om je huis mee te decoreren deze winterdagen? Extra tip: Wil je de glazen over een tijdje weer gebruiken? Vervang de lijm door haarlak. Dan kun je dit na gebruik er erg makkelijk afwassen. Geef ze wel een dubbele wasbeurt voordat je de glazen voor andere doeleinden gaat gebruiken.

De meid in dit youtube filmpje maakt een theelichthoudertje met groen (middels kleurstof) zout. Dit geeft een leuk en fris effect. Wil je jouw huis lente klaar maken? Dan kun je misschien gele theelichthoudertjes maken. Dit is ook erg leuk om op tafel te zetten tijdens Pasen!

Lees ook: De leukste woon, decoratie en creatie groepen op facebook!

 

Bron: CraftsbyamandaAmenaPhenomena 

Recent Posts