Zo kun je je budget kleding langer goed houden!


image-2017-05-17 (1)

Budgetkleding is super fijn om te kijken, omdat het erg scheelt in de portemonnee. Toch is er een klein nadeel. Budget staat vaak gelijk aan wat mindere kwaliteit. Het is jammer als je je kleding na een paar keer dragen al weg moet gooien. Met deze tips hou je hopelijk je budget kleding langer goed, zodat je er nog meer plezier van hebt!

Het zit hem soms in de kleine dingen, waardoor je kleding snel slijt. Dit hoeft namelijk niet alleen maar de kwaliteit van de kleding te zijn, maar ook hoe je de kleding behandeld! Met deze tips houd je je budgetkleding wél langer goed.

Zo kun je je budget kleding langer goed houden!

Wasvoorschriften

(Bijna) niemand kijk op de wasvoorschriften van kleding. Zonde want dit een is groot onderdeel bij het behandelen van kleding. Vaak wassen we een kleding stuk te heet of gooien we deze in de droger terwijl dit kleding stuk daar niet voor bedoeld is. Het kost ietsje meer werk om alle labels te lezen, maar na een tijdje onthoud je vanzelf welke kleding stukken wat nodig hebben. Redelijk kleine moeite, groot resultaat!

Niet te vaak wassen

Daarnaast kan té veel wassen ook vaak een issue zijn. Door het vele wassen zal een kledingstuk sneller kapot gaan. Een broek of een vest kun je vaak makkelijk meerdere dagen aan. Niet nodig om in de was te gooien, doe het dan ook niet!

Omgekeerd drogen & strijken

Wanneer je je kleding omgekeerd in de droger gooit, zal de kleur minder snel beschadigen. Ook kun je de kleding beter omgekeerd strijken. Hiermee weet je zeker dat je nooit per ongeluk over een opdruk heen gaat, maar wordt je kleding wel mooi strak gestreken!

Hangen vs Opvouwen

Een jasje of overhemd dat snel kreukt of uit vorm gaat? Ophangen! Een wollen trui of vest? Opvouwen! Verschillende kleding stukken hebben verschillende aanpakken nodig. Hang of vouw dus niet alles zomaar op, maar kijk wat er voor kan zorgen dat de kleding langer goed blijft.

Opbergen in de schaduw

Ja zeker, opbergen in de zon kan er namelijk voor zorgen dat je kledingstuk verbleekt door de zon. Heb je dus zo’n mooi kledingrek in je kamer staan? Pas op dat deze niet in de volle zon staat!

Hopelijk helpen deze tip jouw een beetje op weg en kun je zelf je kleding langer goed houden. Toch fijn wanneer je een super leuk truitje hebt gevonden voor een goede prijs, dat je er lang van kunt genieten. Gebruik deze tips en aanschouw het resultaat!

Recent Posts