6x De beste kooktips die wij ooit gehoord hebben!


photo-1479796099910-b137a80acde4We zijn nooit te oud om te leren. En ook al heb je al heel wat jaren ervaring in de keuken, er zijn altijd een paar handige onbekende tips die je tijdens het koken kunt toepassen. Daarom gaan we vandaag onze favoriete tips delen. Beter gezegd: Het zijn de beste kooktips die we ooit gehoord hebben! Lees maar even mee.

Je hoeft echt geen ster in de keuken te zijn om een goede maaltijd klaar te zetten. Om je gerecht tot een hoger niveau te tillen, hoef je slechts een paar simpele handelingen te doen of de volgende kooktips op te volgen:

Voeg je pasta bij de saus toe

Als je pasta gaat maken, dan zet je twee pannen op het vuur. Een pan om de pasta in te koken en een pan voor de saus. Normaal gesproken kook je vast en zeker eerst de pasta, giet je de pasta af, plaats je deze op het bord en schenkt dan de saus er over heen. Om de perfecte pasta te creëren kook je de pasta ‘al dente’ en voeg je deze bij de saus toe. Vervolgens schenk je nog een beetje pasta water (het water waar de pasta zojuist in heeft gekookt) bij de saus. Hierdoor kleeft de saus beter aan de pasta en heeft het de perfecte samenhang.

Proef je gerecht terwijl je kookt

Kook je een gerecht waar je kruiden en smaken aan toe voegt? Proef dan even tussendoor. Dan kun je niet op het einde teleurgesteld raken.

Probeer nooit een nieuw recept als je een belangrijk diner kookt

Komt je schoonfamilie op bezoek? Kies dan een recept dat je tot in de puntjes beheerst. Stel je voor dat je dat ene nieuwe recept gaat uitproberen en het mislukt tot de core. Dan sta je met lege handen en moet je misschien wel eten laten bezorgen.

ei

Een gebakken eitje maakt alles beter

Kook je aziatisch, een burger of een cracker met avocado? Maak dan een gebakken eitje! Een gebakken ei kan praktisch bij elk gerecht toegevoegd worden en het geeft net dat beetje extra!

Lees het hele recept voordat je gaat koken

Deze tip valt in de categorie ‘logisch’. Maar toch gebeurt dit in de praktijk vrij weinig door een te veel aan zelfvertrouwen. Het is belangrijk om het hele recept goed door te lezen. Zo voorkom je namelijk een tripje naar de supermarkt terwijl je midden in je kooksessie zit. Wel zo handig.

photo-1517358873910-2619c8be2b3c

Gebruik niet altijd zout

Als een gerecht flauw is, dan zijn we geneigd om er een beetje zout bij te doen. Soms moet je het zout achterwegen laten en voor een citroen gaan. Vaak is dit zurige ingrediënt de sleutel om het gerecht af te ronden.

Kooktips

Heb jij ook nog handige kooktips? Laat dan even een berichtje achter of een comment op Facebook!

 

Recent Posts