Kopen en Verkopen via een veilige marktplaats


Steeds vaker koop ik tweedehands artikelen online. Hoewel ik een bezoekje aan de kringloopwinkel kan waarderen, is het toch gemakkelijker om iets te bestellen vanuit een website of app. Daarnaast is het aanbod groter en gevarieerder. Je kunt gericht zoeken naar een specifiek item.

Ook nu de feestdagen voor de deur staan doe ik mijn bestellingen online. Zo is er bijvoorbeeld een grote markt voor gebruikte spellen voor diverse consoles van Playstation, X box en Nintendo. Handig als je een cadeau voor je zusje, neef of oom wilt kopen.

Veilig aankopen doen via Switchbay

Tijdens mijn zoektocht naar games kwam ik een tijdje geleden bij Switchbay uit. Switchbay is een online Marktplaats voor elektronica als smartphones, game consoles, smartwatches, tablets, koptelefoons, laptops en meer. Ze bieden kopers bescherming aan, je kunt betalen met IDeal en bij verzenden krijgt de ontvanger een track and trace code. Een veilige manier van aankopen doen! Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Kopen en verkopen via Switchbay

SwitchBay biedt kopers aankoopbescherming op elke bestelling. Wordt het product dat je hebt besteld niet verzonden, is het beschadigt of lijkt het niet op de advertentie, dan wordt het volledige aankoopbedrag aan je teruggestort. Kopers betalen, voordat het product verzonden wordt, veilig via iDeal aan SwitchBay. Hierdoor zijn verkopers altijd verzekerd van hun geld. Zodra het product in goede staat is ontvangen, betaalt SwitchBay het bedrag uit aan de verkoper. Zo kunnen kopers niet worden opgelicht.

 

Het aankoop proces

Als je via Facebook of een Marktplaats iets koopt, dan heb je altijd communicatie met de verkoper. Dit kan vaak dagen duren omdat te verkoper er soms lang over doet om te antwoorden en vice versa. Bij Switchbay betaal je de vastgestelde vraagprijs via IDeal en meteen daarna wordt de verkoper op de hoogte gesteld per mail en sms. De verkoper verzendt het product en de koper wordt op de hoogte gesteld van de status van de bestelling en verzending.

Om het budget te spreiden en de beste aanbiedingen te scoren, kun je beter vroeg beginnen met inkopen doen voor de feestdagen. De helft van mijn familie is al voorzien en nu heb ik ook een paar games aan het cadeau-lijstje kunnen toevoegen.

 

Recent Posts