Om bij weg te dromen! De mooiste eilanden ter wereld


eilanden

Maart roert zijn staart. En dat betekend dat het winterse weer waarschijnlijk blijft aanhouden. We zitten momenteel in een periode van het jaar waar we dat weer helemaal beu zijn, en het liefst zouden we op vakantie gaan, naar een eiland, ver weg. Hou deze gedachten even vast tijdens het bekijken van de 10 mooiste eilanden ter wereld.

Lees ook: Vluchten voor €10,00 en lager februari

whitsundays

Whitsundays | Australië

Deze prachtige baai is misschien wel een van de meest gefotografeerde stranden van Australië. We snappen heus wel waarom! Het contrast met de mooie heldere kleuren en de groene bebossing maakt Whitehaven beach op de Whitsundayeilanden een pareltje!

koh phi phi

Koh Phi Phi | Thailand

Koh Phi Phi is een heus bedevaartsoord voor de backpacker. Het eiland is erg bekend en dat komt waarschijnlijk door de prachtige foto’s met de vissersboten. Je kunt ze haast in elke reisgids terug vinden.

moskenen

Moskenes | Noorwegen

Moskenes maakt deel uit van de Lofoten in Noorwegen. Dit eiland is elk seizoen een magisch paradijsje door de mooie natuur en de karakteristieke dorpjes. In de winter heb je kans om het Noorderlicht te zien!

san blas

San Blas eilanden | Panama

Aan de oostkant van Panama, in de Caribische zee, vind je de San Blas eilanden. De meeste eilanden zijn onbewoond. Ze zijn vaak niet groter dan een paar vierkante meter. Een ding is zeker: Op deze tropische verassing zou ik het wel even vol kunnen houden.

palawan

Palawan | de Filipijnen

Palawan kun je vinden op de Filipijnen. Een van de meest bekende toeristische attracties is een ondergrondse rivier. Afgelopen jaar verkozen de lezers van Condé Nast Traveler, Palawan tot het mooiste eiland van 2015.

fernando de noronha

Fernando de Noronha | Brazilië

Deze eilandengroep, staat bekend om haar mooie goudkleurige stranden en wordt ook wel ‘de Smaragd van de Atlantische Ocean’ genoemd. Het gelijknamige eiland Fernando de Noronha is het grootste eiland van de archipel. Rondom de eilanden kun je dolfijnen, schildpadden, roggen en haaien vinden.

Santorini

Santorini | Griekenland

Griekse huizen staan over het algemeen bekend om de witte huizen, maar op Santorini is dit hét kenmerk van het eiland. Santorini is de Griekse droom die je wil beleven!

Skye

Skye | Schotland

In Schotland kun je het magische eiland Skye vinden. Het eiland heeft prachtige valleien en imposante rotsformaties. Ook kun je er verschillende oude kastelen vinden.

Galapagos

De Galapagos eilanden | Ecuador

Ben je een natuurliefhebber? Dan ben je bij de Galapagos eilanden aan het juiste adres. Het eiland, bekend van de reuze schildpad, heeft een groot scala aan flora en fauna.

bora bora

Bora Bora | Frans-Polynesië

Bora Bora staat hoog in mijn bucketlijst en staat voor mij gelijk aan paradijs op aarde. In de lagune vind je de meest prachtige tropische vissen en koralen. Met een cocktail en boek in mijn handen kan ik hier heerlijk wegdromen.

Misschien ook interessant: Zo snij je een ui zonder te huilen

Bron: Metro.co.uk

 

Recent Posts