6 make-up mythes die niet waar zijn!


Er bestaan ongelofelijk veel mythes omtrent make-up producten. Maar welke kloppen nu wel of niet? Ik ontrafel er vandaag alvast een paar!

1. Je moet mascara alleen weggooien als hij brokkelig is

Mascara moet je uiteraard weggooien als hij brokkelig begint te worden maar je zou hem sowieso na 3 maanden moeten weggooien. Dit is het make-upproduct dat het dichtst bij je ogen komt en door de warme, donkere tube vergroot de kans op groei van bacteriën waardoor je infecties kan oplopen.

2. Duw je mascaraborsteltje een aantal keer in de tube om de brokjes te verwijderen

Dit hangt in feite samen met de vorige mythe want ook dit is helemaal niet waar! Door je borsteltje op en neer in de tube te duwen vermeng je te veel lucht met de mascara. En ook dit zorgt weer voor de groei van bacteriën.

3. Je hoeft kwasten niet te wassen als jij ze alleen op jezelf gebruikt

Ik kan alleen maar adviseren om dit wel te doen! Als je kwasten te lang vuil blijven krijgen de bacteriën weer opnieuw kans om te groeien. Dit is niet goed voor je huid, noch voor je kwasten zelf.

4.Het kan geen kwaad om elke dag waterproof mascara te gebruiken

Ik had het er in een vorig artikel al over maar voor diegenen die het gemist hebben: het is echt niet goed om elke dag waterproof mascara op te doen. Het kost je meer moeite om deze te verwijderen doordat je vaak harder en langer moet wrijven. Dit zorgt ervoor dat je wimpers breekbaar worden. Draag daarom alleen waterproof mascara als het echt nodig is!

5. Dagcrème dient perfect als primer voor je gezichtsmake-up

Er is een reden waarom dit twee aparte producten zijn. Je dagcrème dient namelijk voor de verzorging van je huid, bijvoorbeeld om deze te hydrateren. Een primer zorgt ervoor dat er een laagje tussen je make-up en je dagcrème zit. Dit komt vooral van pas bij een droge huid. De kans bestaat namelijk dat je huid van je foundation gaat ‘eten’ als het niet voldoende heeft met de dagcrème. Als hier nog een primer tussen zit vormt deze een goede barrière!

6. Niet bij iedereen staat rode lipstick

Natuurlijk wel! Er bestaan zoveel kleuren rood dat iedereen wel haar match kan vinden. Het is namelijk zo dat de blauw-rode kleuren goed staan bij koele ondertonen. Oranje-rode lipstick staat dan weer goed bij warme ondertonen en er zijn natuurlijk ook neutrale ondertonen. Zij zullen met meer tinten rood staan. Ook heeft je haarkleur en oogkleur een effect op de kleur rood die jou het beste staat.

Door: Marjolein

Recent Posts