Werken deze populairste make-up trucjes van Pinterest écht?


Iedereen heeft vast en zeker Pinterest al wel eens gebruikt om make-up trucjes op te zoeken. Ik deel vandaag met jullie de 5 populairste make-up trucjes én vertel je of deze echt werken!

1. Wakker ogen

Wanneer je nog niet helemaal wakker bent beweerd Pinterest dat je highlighter onder je wenkbrauwbot, in je binnenste ooghoek en op je ooglid moet aanbrengen.

highlight-ogen
Bron: www.listotic.com/32-makeup-tips-that-nobody-told-you-about/6/

En dit klopt helemaal! Highlighter is licht van kleur en vangt bijgevolg veel licht op. Dit heeft dan ook als effect dat je er frisser zal uitzien.

2. Foundation kiezen

Als visagiste hoop ik dat deze truc inderdaad heel populair is geworden en iedereen het ook toepast 😉 Test je foundation altijd op je kaaklijn. Zo kom je tot de juiste kleur!

foundation-kiezen
Bron: http://www.justdiy.com/lazy-beauty-tricks/?mb=vnnl&utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=ViralNova%20Daily%202015-11-07&utm_term=All%20of%20Viralnova

3. Eyeliner gemakkelijk aanbrengen

Dit trucje gaat al lang de ronde: gebruik plakband om een mooie winged eyeliner te maken, zoals hieronder. Ik kan je zeggen: dit werkt echt niet altijd. Hiervoor moet je al behoorlijke skills hebben en je zal dan vanzelf zien dat die plakband overbodig is. Daarom zou ik zeggen, oefenen, oefenen en oefenen!

eyeliner
Bron: http://www.arbonne.com/pws/carolineemartin/tabs/home.aspx

4. Wenkbrauwen bijtekenen

Volgens onderstaand populair plaatje kan het heel simpel zijn om je wenkbrauwen bij te tekenen. Definieer de onderkant van je wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood of een oogschaduw. Die moet je daarna naar boven toe vervagen.

wenkbrauwen
Bron: http://m.musely.com/tips/HOW-TO-SHAPE-YOUR-EYEBROWS/29034318?u=MTM5NjkxOTYwMHw0fHB0fDU3MDk3ODh8MjkwMzQzMTh8MjAxNTA4MDErMDIwMHxhfDE0Mzg0MDk5MDk5OTV8bnVsbA&to=741ae02b491b21616d552ccceb79d41d

Dit is inderdaad heel simpel uitgelegd maar daarom is het niet zo makkelijk. Maar ook op je wenkbrauwen bijtekenen kan je oefenen. Op die manier kom je te weten wat voor jou het fijnst werkt. Sommigen gaan aan de slag met een potlood, anderen met poeder. Check ook zeker even mijn post met tips & tricks hiervoor!

5. Werken met hashtags

Ook deze truc komt vaker naar boven. Wil je oogschaduw of blush aanbrengen? Teken een hashtag!

hashtag-blush
Bron: http://www.goodhousekeeping.com/beauty/makeup/g3575/pinterest-beauty/?slide=14

Persoonlijk denk ik niet dat de tekening van een hashtag je kan helpen met het aanbrengen van blush of oogschaduw. Reden hiervoor is dat dergelijke ‘strepen’ moeilijk vervagen en je eigenlijk beter al meteen een egale hoeveelheid kleur aanbrengt. Dat zal eens zo makkelijk gaan 😉

Tot zover deze populaire make-uptrucjes! Bij welke make-up trucjes stel jij je nog vragen?

Door: Marjolein

Recent Posts