Met deze tips hou je ’s ochtends meer tijd over!


Vroeger slaagde ik er nooit in om rustig aan mijn ochtend te beginnen. Alles moest snel gaan en ik vergat ook vaak dingen. Maar sinds ik een aantal jaar mijn eigen huishouden heb, gaat het veel beter! Heb je nog wel eens last om je ochtenden rustig te beginnen? Check dan zeker deze tips om meer tijd over te houden!

Probeer alles elke dag op hetzelfde moment en in dezelfde volgorde te doen. Na een tijd wordt een gewoonte en ontwikkel je al snel een dagelijkse routine. Hierdoor zal het bijvoorbeeld al veel makkelijker zijn om op tijd op te staan en je tijd in te schatten. Herhaal elke dag zo veel mogelijk hetzelfde en je bent vertrokken! Bepaal de volgorde en de exacte stappen naar dat wat voor jou goed aanvoelt. Wil je op 2 minuten eten maar wel 15 minuten douchen? Zeker doen dan!

Leg je spullen ’s avonds klaar om ’s ochtends meer tijd over te houden

Het eerste wat ons ’s ochtends vaak bezig houdt is, wat doe ik vandaag aan? Dit kost je vaak tijd die je ’s ochtends echt niet te veel hebt! Leg daarom ’s avonds je outfit al klaar en maak ook ondertussen ook je (hand)tas met daarin je benodigdheden. Met de tijd die je hiermee uitspaart kan je dan weer wat langer blijven liggen 😉

Hallo, alarm!

De snoozeknop van een wekker wordt vaak gebruikt maar dat is niet altijd handig omdat de tijd die tussen de snoozen zit te veel is. Probeer daarom meerdere alarmen te zetten. Als je elke minuut een alarm moet afzetten ga je vanzelf sneller opstaan.

Zeg nee tegen social media

Het eerste wat je doet als je eindelijk wakker bent, is waarschijnlijk al je social media-accounts checken. We weten allemaal dat we dit helemaal niet in de hand hebben en er al snel 10 minuten voorbij zijn. Wacht daarom met het checken van al je accounts tot je helemaal klaar bent of bijvoorbeeld op de bus zit.

Was ’s avonds je haar

Iedereen houdt van een frisse douche in de ochtend maar probeer eens je haar ’s avonds te wassen. Zo ben je op 5 minuten de douche uit en kan je de overige 5 minuten nog spenderen aan het goed leggen van je haar.

Probeer deze tips zeker eens! Ze hebben mij alvast geholpen om een degelijke routine te hanteren en ik hou in de ochtend veel meer tijd over!

Recent Posts