Dit zijn de meest smerige voorwerpen in huis


voorwerpen

In je huis zijn nog al wat smerige voorwerpen te vinden. Je zult meteen denken aan de meest logische voorwerpen. Zoals de toiletbril, het doucheputje of de vaatdoek. Walg je daar al van? Dan laat ik je kennis maken met een aantal voorwerpen die we dagelijks in huis gebruiken, maar misschien wel 10x zoveel bacteriën of schimmels bevatten.

Deze bacteriën en schimmels zijn niet met het blote oog waar te nemen, maar geloof me: Ze zitten er zeker! Je zult ze op de volgende voorwerpen niet zo snel verwachten. Je denkt nog wel een paar keer na voordat je deze items weer gaat aanraken.

Dit zijn de meest smerige voorwerpen in huis

Welke van deze voorwerpen laten jou verbazen?

De dweil

Je vloeren schoonmaken doe je met een dweil of mop. Maar wist je dat op dit voorwerp wel een miljard bacteriën per vierkante centimeter zitten? Ik was altijd mijn dweil in de wasmachine op de hoogste temperatuur. Dat doodt de bacteriën.

Je laptop

Met stipt op nummer #1 is de laptop. Er zwerven giga veel bacteriën over het toetsenbord. Wees eens eerlijk: Je zit er altijd met je vingers aan, er zit stof en kruimels tussen de toetsen. En wanneer maak je dit ding nou eens schoon met een alcohol spray? Waarschijnlijk niet (zo vaak). Ik krijg al de kriebels terwijl ik dit blogbericht typ.

Handdoeken

Er zitten onwijs veel bacteriën in handdoeken. Onderzoekers van een universiteit in Arizona vonden op 90% van de handdoeken de coliformbacteriën. Deze bacteriën zitten ook in poep! Je kunt daardoor infecties zoals een blaasontsteking oplopen. Het is raadzaam om elke dag nieuwe schone (bad)handdoeken te gebruiken.

Het koffiezetapparaat

Bacteriën en schimmels kun je op warme, donkere vochtige plekken vinden. Een gouden combinatie: Het koffiezetapparaat. Je wil niet weten hoeveel van deze gevaarlijke schimmels in je senseo zitten. Daarom kun je het beste het koffiezetapparaat doorspoelen met azijn. Vervolgens nog een paar keer met water doorspoelen. Anders krijg je ook zo’n vieze smaak als je een vers bakkie gaat zetten.

De snijplank

Raar maar waar: Op een snijplank zitten meer bacteriën dan op een wc bril! Voedselresten zijn hartstikke moeilijk te verwijderen. Zelfs als je de vaatwasser op de heetste stand zet. Het trekt in het kunststof of hout. Daarom kun je beter een glazen exemplaar gebruiken. Dan zijn de bacteriën makkelijker van het oppervlak te verwijderen.

Bron: Telegraaf

Recent Posts