Met deze make-uphack zou je meer slecht dan goed doen!


pexels-photo-192474

Hier bij Budgetella besparen we graag geld én tijd en we geven jullie dan ook tips of hacks op alle vlakken. Maar met sommige hacks die de grote internetronde doen kan je toch maar beter oppassen! Zo ook met deze hack die zou kunnen dienen als make-upremover.

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken waarom het belangrijk is om je make-up voor het slapen gaan te verwijderen. En hiervoor bestaan intussen veel producten zoals micellair water, oliën of doekjes. Maar waar je het zeker niet mee moet doen is: conditioner!

Met deze make-uphack zou je meer slecht dan goed doen!

Via Reddit werd er namelijk een screenshot gedeeld van een Facebookgroep met deze tekst en foto:

Er wordt dus gezegd dat je deze conditioner kan gebruiken als make-upremover omdat het je huid zacht laat aanvoelen én je zou er geen puistjes van krijgen… Met natuurlijk als bijkomende bonus dat het een budgettopper is want zo heb je 1 product met 2 doeleinden. Eerlijk is eerlijk, we snappen de redenering er wel achter. Er zijn namelijk bepaalde ingrediënten in de conditioner die overeenkomen met verzorgingsproducten voor je gezicht (zoals melkzuur). Maar dat wil niet zeggen dat conditioner daarom ook meteen goed is voor je huid!

Een dermatoloog heeft dit ook bevestigd bij het online magazine Allure. “Om je haar en gezicht te reinigen heb je reinigingsmiddelen nodig. Deze vermengen zich namelijk met vuil en olie en verdwijnen van het moment dat je ze afspoelt met water.” Het verschil is echter dat je haar zoals we al eerder zeiden technisch gezien dood is. Het is simpelweg een groep proteïnen, genaamd keratine. “Maar de buitenste huidlaag van ons gezicht is iets helemaal anders! Het is namelijk erg levend en bepaalde ingrediënten kunnen de werking verstoren waardoor je wel degelijk last zou kunnen krijgen van puistjes of andere irritaties. Ook het parfum van de conditioner is echt niet goed voor je gezicht. Je zou hiervan zelfs allergieën kunnen oplopen!”

Zoals je kan lezen zijn er dus ook zeker hacks die je kan vinden op andere websites of fora die je maar beter niet volgt. Gebruik daarom ook altijd even je gezond verstand voor je aan de slag gaat met een hack. Sowieso staat er nergens vermeld op conditionerflessen dat deze ook kan dienen voor de huid 😉

Recent Posts