Met deze geniale tip hou jij je uitgaven in de hand!


uitgaveJe hebt ongetwijfeld al ontzettend veel spaar- en bespaartips voorbij zien komen bij Budgetella, maar we zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe tips om met je te delen. Ken je de ‘drie keer’-regel al? Zo niet, ik leg het in deze post graag even aan je uit.

Het zit dus zo. De ‘drie keer’-regel helpt je om te bepalen of je het product dat je graag zou willen hebben, wel of niet op dat moment moet kopen. Het is wel belangrijk dat je je aan deze regel houdt. Op deze manier voorkom je onnodige geldzorgen.

Hou je uitgaven in de hand met de ‘3 keer’ regel

Ik leg de regel uit aan de hand van een voorbeeld. Stel, je wil een nieuwe fiets kopen. Kijk dan of je genoeg geld hebt gespaard om deze fiets bij wijze van spreken drie keer te kunnen financieren en daarna nog je ‘verplichte uitgaven’ te kunnen betalen. Met verplichte uitgaven bedoel ik bijvoorbeeld de huur en belastingen. Als je het item in kwestie niet drie keer kan betalen, koop het dan ook niet.

Onthoud dat als je het product nu niet kan kopen, dat niet betekent dat je het nooit zal kunnen kopen. Spaar gewoon nog eventjes door, dan zal je zien dat het achteraf in je voordeel werkt.

rood

Er zijn uiteraard wel een aantal uitzonderingen. Stel dat je op het punt staat om een huis te kopen, dan is het logisch dat je dit niet ruim drie keer kan betalen. Maar uitzonderingen mogen dus alleen gemaakt worden bij extreem grote aankopen. En als je de uitzondering maakt, zorg dan dat je nog wel genoeg geld overhoudt om van te kunnen leven.

Zelf heb ik echt al ontzettend veel profijt gehad van deze regel. Het helpt echt om verstandige keuzes te maken. Het is misschien niet altijd leuk om bepaalde items in de winkel te laten liggen, maar laten we eerlijk zijn; soms is het wel beter.

Door: Nadeche

Recent Posts