Mijn ervaring met Jouw Marktkraam


Jouw Marktkraam

Een paar weken geleden konden jullie op Budgetella lezen over het concept van de Jouw Marktkraam winkels. Zowel de uitleg over de kraamhuur als de beleving van de klant kwamen aan bod. Ook vertelde ik dat ik gedurende 4 weken een kraam bij Jouw Marktkraam in Echt had ingericht. Vandaag vertel ik over mijn beleving, verkopen en de opbrengst!

Nog even een reminder, Wat is Jouw Marktkraam? Bij Jouw Marktkraam kun je diverse verkoopplekken huren. De meeste verkopers huren een marktkraam, maar je kunt ook andere plekken in de winkel huren; zoals een balieplek of een enkel schap of krat. De mogelijkheden en de prijzen verschillen per filiaal.

Mijn eigen marktkraam

Afgelopen maand heb ik een marktkraam bij het filiaal in Echt ingericht. Thuis ging ik spullen verzamelen. Zo had ik nog erg veel spullen over van mijn uitzet. Een jaar geleden ben ik namelijk gaan samenwonen en ik merkte dat ik nog erg veel ongebruikte keukengerei in de berging had staan. Laten verstoffen is zonde, daarom nam ik deze spullen mee in mijn winkel. Ook heb ik erg veel nieuwe en tweedehands kleding in mijn rekje gehangen en heb ik mijn Blond Amsterdam spullen gesorteerd. Ook had ik twee grote vazen neergezet waarvoor ik thuis geen plek meer had. Met al deze spulletjes was mijn kraam goed gevuld en konden de verkopen beginnen!

Untitled 10

 

De verkopen

Over het algemeen heb ik erg veel verkocht. Sommige items verkocht ik sneller dan gedacht en via de app, die te downloaden is via de app store en android market, kon ik alles makkelijk bijhouden. Het viel me op dat de verkopen erg gespreid waren. Elke dag verkocht ik wel een paar items. Soms 2 stuks, soms 5 of wel 6 dingen per dag! Ik ben langs gegaan om nog enkele woondecoratie spullen bij te vullen. Deze waren ook weer snel uitverkocht. In de laatste anderhalve week gingen de overgebleven spullen in de sale. Ik heb de woondecoratie en keukengerei afgeprijst en de kleding was beschikbaar voor slechts €2,00 of €3,00 per stuk! Ik wilde graag zo veel mogelijk verkopen en dat is aardig goed gelukt!

Untitled 1

 

Hier zie je een screenshot uit de app. In totaal heb ik over de hele periode 32 items verkocht met een opbrengst van €126,48. Ik vond het een hele leuke ervaring en als ik weer nieuwe waren heb, zal ik zeker nog een keer een kraam gaan huren bij Jouw Marktkraam. Wil jij ook graag een marktkraam openen? Check dan zeker even de mogelijkheden bij het filiaal bij jou in de buurt.

Recent Posts