Mijn Favoriete Netflix Series Van Dit Jaar!


De dagen worden donker en we mogen er niet uit. De hobby van de gemiddelde Nederlander is tv kijken. Waar een klein land groot in is. Op zaterdagavond kun je diverse leuke showprogramma’s vinden. Maar ook de NPO heeft diverse boeiende programma’s en shows.

Daarnaast is Netflix een perfecte oplossing voor low-budget binnen-blijf-weekendjes. Het jaar is bijna voorbij, dus daarom deel ik mijn favoriete series van het afgelopen jaar. Misschien vind je hier jouw nieuwe Netflix verslaving!

Bron: Netflix

Wisting

Nordic noir fans opgelet. Dit is een pareltje uit de velen die op Netflix staan. De combinatie detective, Scandinavië, moorden en rommelige privézaken is een klassieker in dit genre. Wisting stelt dan ook niet teleur. Hoofdinspecteur William Wisting jaagt achter een Amerikaanse seriemoordenaar terwijl zijn dochter Line een journalistiek onderzoek doet naar een gestorven teruggetrokken buurman. Haar onderzoek kruist het pad met de jacht op de seriemoordenaar. Bloedstollend spannend dus!

Bron: Netflix

Unorthodox

Als fan van de stad Berlijn, trok de serie Unorthodox meteen mijn aandacht. De reviews waren lovend. ‘Een indrukwekkende mini-serie’. Daar was geen woord aan gelogen. Wauw, ik keek hem in een dag uit! Een jonge vrouw zoekt onafhankelijkheid en verlaat haar ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in New York om in Berlijn een nieuw leven te beginnen. Maar net als ze net aan haar vrijheid begint te wennen, wordt ze 0ok geconfronteerd met haar verleden.

Bron: Netflix

Selfmade: Inspired by the life of Madame C.J. Walker

Een geweldig inspirerende en ook ontroerende miniserie. Het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse mevrouw C.J. Walker. Ze bouwde een haarverzorgingsimperium op en werd de eerste vrouwelijke selfmade miljonair. In de serie zien we de ups and downs van een gedreven zakenvrouw die strijd voor haar zaak. Ook al is haar privéleven niet altijd makkelijk. Met fantastische rollen voor Octavia Spencer en Tiffany Haddish.

Bron: Netflix

The Circle

Bijna vergeten! De realityserie ‘The Circle’. Alles draait om status en strategie in deze socialmediacompetitie waarin deelnemers online flirten, vrienden maken en elkaar voor de gek houden om 100.000 euro te winnen. Wie is er echt en wie is er fake? Kunnen de kandidaten er achter komen? Een must see voor de geweldig gecaste deelnemers en de drama.

Bron: Netflix

Outer Banks

Als guilty pleasure kijk ik soms teen series en deze was een van de leukste en spannendste die ik in jaren heb gezien! Wellicht omdat ik altijd in ben voor schat-zoek en Amerikaanse geschiedenis verhalen. De zoektocht naar een vermiste vader, verboden liefdes, een schattenjacht met hoge inzet en het uit de hand lopende conflict tussen de Pogues en hun rivalen zorgen voor een zomer vol mysterie en avontuur die ze nooit zullen vergeten. Seizoen 2 is in aantocht!

Bron: Netflix

Sweet Magnolias

Hou je van feel good series a la Gilmore Girls, Virgin River en andere Hallmark meuk? Dan zit je goed bij Sweet Magnolias! Maddie Townsend moet veel ballen in de lucht houden: ze heeft drie kinderen, een ontrouwe man en een onverwachte bewonderaar over wie iedereen in het dorp het heeft. Een serie over 3 beste vriendinnen en het leven in een klein dorpje.

Bron: Netflix
Bron: Netflix

Jussi Adler Olsen series Q

Hij stond eind 2019 al op Netflix, maar in de zomer ontdekte ik dit Scandinavische hoogstandje. Man, wat is dit bloedstollend spannend! De series Q zijn 4 losse films die met elkaar verbonden zijn: The keeper of lost causes, The absent one, A conspiracy of faith en The purity of vengeance. Detective Carl Mørck, zit in zak en as en mag na een misgelopen missie een nieuwe afdeling mag oprichten onder de naam Afdeling ‘Q’. Ze moeten in een muf hokje oude zaken documenteren. Carl Mørck geeft daar echter zijn eigen draai aan en heropent samen met zijn nieuwe assistent Assad de zaken.

Bron: Netflix

Emily in Paris

Ik moest even overgehaald worden om aan deze serie te beginnen. Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen! Gossip Girl meets the Devil wears Prada en dat met een vleugje romantiek, social media en hilarische clichés in Parijs. Dit moet echt je niche zijn, anders kun je beter niet beginnen. Ik snap dat de Fransozen niet al te blij zijn met de manier hoe ze gepresenteerd worden. Ze dragen nog net geen baguette onder hun arm in elke scene. De serie liet me denken aan de tijd dat ik zelf op avontuur ging in het buitenland. Zo veel herkenning!

 

 

Recent Posts