Dit zijn de modetrends voor de zomer van 2021 


We hebben een lange winter gehad. Niet alleen bleef het mooie weer uit, we hebben onze tijd voornamelijk binnen moet doorbrengen. Bezoekjes aan familie en vrienden waren beperkt. Zo ook de feestdagen. We konden niet zomaar even naar het café of de bioscoop gaan. Voor mij is de tijd een half jaar lang stil blijven staan. 

Op het moment dat ik dit schrijf breekt de eerste mooie lentedag van het jaar aan. We mogen weer op het terras zitten, winkelen én kunnen we ook lekker gaan sporten of picknicken in het park. We mogen thuiswerk dresscode verruilen voor een leuke outfit om in gezien te worden. Maar wat trekken we deze zomer aan? Vandaag deel ik enkele modetrends die wel veelvuldig gaan terugzien. 

De Sweatpants 

We hebben comfortabele kleding omarmt als het nieuwe normaal. De sweatpants laat zien dat comfy en sportief, ook fashionable kan zijn. We kennen deze broek als onderdeel van het huispak, maar een stylish model kun je met een gerust hart buiten de deur dragen. Als je boodschappen gaat doen of een ijsje gaat halen, bijvoorbeeld. 

Slordige stippen 

Zijn het polkadots? Of is het panter print? Nee hoor. Dit motiefje ligt er precies tussen in. Slordige stippen gaan we deze zomer vaak tegenkomen. Vooral op jurkjes en rokken. Combineer het kledingstuk met stoere sneakers voor een nonchalante look. 

Keyhole shirts 

De meeste vrouwen zullen vast wel een keyhole shirt in de kast hebben liggen. Goed nieuws, want hij mag deze zomer weer gezien worden! Een keyhole shirt heeft een v-hals dat doormiddel van een koortje gesloten wordt. Zo ontstaat er een ronde hals met daar onder een ‘key hole’. Ik voel de Ibiza vibes nu al! 

Western maxi jurken 

Over Ibiza vibes gesproken, deze Free Spirit Western trend komt daar dichtbij in de buurt. Deze mooie maxi jurken kun je combineren met cowboy boots om de look helemaal af te maken. 

Strakke strepen 

Niets oogt zo fris dan strakke lijnen, toch? Hoe groter, hoe beter. Deze zomer mogen ze gezien worden. Van krijtstreep broeken tot nautical jurkjes. Ook een boyfriend hemd met strakke lijnen is een echte eyecatcher. 

 

De broekrok 

Een paar zomers geleden zagen we de ‘Skorts’ al voorbijkomen. Korte broekjes die vermomd zijn als minirokjes. Laten we daar dit jaar de lange variant aan toevoegen. Deze rokken hebben een hoge split waardoor ze eigenlijk ook op een flared broek lijken. Een luchtig kledingstuk voor op het strand! 

Vond je deze inspiratie leuk? Alle bovenstaande kledingstukken kun je vinden via OTTO.nl. Laat de zomer maar komen, ik ben er in ieder geval klaar voor! 😊  

Recent Posts