Met deze slimme trucjes blijft jouw nagellak langer houdbaar!


Nagellak kun je natuurlijk goedkoop aanschaffen, maar soms wil je toch een wat betere kwaliteit en ga je voor je een wat duurdere nagellak. Het ergste wat er dan kan gebeuren is dat de nagellak opdroogt of niet meer goed is! Hoe kun je nou zorgen dat je nagellak langer houdbaar blijft en je langer kunt genieten van die mooie nagellak?

Houdbaarheidsdatum

Op elk beautyproduct staat een houdbaarheidsdatum, zo ook bij nagellak. Meestal is dat 12m (12 maanden). Je hoeft je niet teveel aan deze datum te houden! De datum is namelijk een richtlijn en soms is de nagellak langer houdbaar. Het ligt er aan hoe goed je de nagellak bewaart en wat je er precies mee doet. Gooi je nagellak dus niet gelijk weg als het een tijdje over datum is, maar kijk zelf goed of de nagellak nog goed is.

Verticaal opbergen

Berg de nagellakpotjes altijd rechtop op. Hierdoor blijft de nagellak goed in het flesje en komt het niet te dicht bij de bovenkant van het flesje en het borsteltje. Hiermee voorkom je dat de nagellak vast blijft plekken aan het borsteltje en de bovenkant van het potje. Daarnaast ziet het er ook super tof uit!

Niet in de badkamer opbergen

Berg je nagellak niet op in de badkamer! Hier komen namelijk grote temperatuur verschillen voor en dit is niet goed voor je nagellak. Bewaar het op een koele en droge plek die altijd ongeveer dezelfde temperatuur behoudt.

Verwijder de resten

Verwijder elke keer als je het nagellakpotje opent de aangekoekte, opgedrogte nagellakresten die om het kwastje en de bovenkant van het potje zitten. Op die manier sluit de nagellak weer goed af. De nagellak zal zo langer houdbaar blijven.

Red je nagellak met nagellakremover

Als je nagellak toch opdroogt is, kun je dit fixen met nagellakremover. Doe een klein druppeltje in het nagellakpotje en roer het even door. Zo kun je je nagellak toch nog iets langer bewaren.

Hopelijk helpen deze tips jou om jouw nagellak langer te bewaren en hierdoor te besparen op jouw nagellakstash!

Door Letizia

Recent Posts