Nieuwe tips om de Energiekosten omlaag te drukken!


Op deze website kun je talloze tips lezen over besparen op de energiekosten en de vaste lasten. Er zijn zeker 7-10 blogs gepubliceerd met diverse tips. Ik dacht dat ik al heel wat tips had gehoord, maar onlangs kwam ik in gesprek met Sylvana, een actief lid van een budget-facebook groep, en kwam tot nieuwe inzichten. Een leven lang leren, dat is een belangrijke essentie. De tips die ik van haar leerde wil ik dus graag met jullie delen. Daarnaast heb ik ook een aantal eigen tips bijgevoegd!

Besparen op de energiekosten

Bij deze een lijst met beknopte tips. Een makkelijk en handig overzicht met handelingen die je dagelijks kunt uitvoeren om de kosten omlaag te brengen. Wie weet krijg je op het einde van het jaar wel een leuk bedrag terug van de energiemaatschappij!

 • Kook (zoveel mogelijk) op stroom niet op gas.
 • Douch kort en lauw.
 • Zet de verwarming uit als je huis al op temperatuur is.
 • Zet gekookt water in een thermoskan.
 • Water voor pasta,groente, rijst etc. voorkoken met de waterkoker.
 • Je stroom en gas verbruik een dag in de gaten houden via de meterkast.
 • Lampen uit in ruimtes waar niemand is.
 • Wassen op 40 graden, zware vervuiling op 60 graden.
 • Was ook wat vaker op 30 graden of de eco stand.
 • Toerental van wasdroger zo laag mogelijk zetten.
 • Alle stekkers die je niet gebruikt uit het stopcontact.
 • Plaats tochtstrip als je kiertjes ontdekt.
 • Plaats radiatorfolie achter de verwarming.
 • Controleer of de koelkast goed sluit en vervang eventueel de rubbers.
 • Laat warm eten eerst afkoelen voordat je het in de vriezer zet.
 • Ga telkens een een paar minuten korter douchen.
 • Was af in een teiltje i.p.v. in de gootsteen.

Misschien kende je al een groot aantal van deze tips, maar ik hoop dat je net als ik ook iets bijgeleerd hebt!

 

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Recent Posts