Dit is waarom je nooit toiletpapier op een vieze wc moet leggen!


toiletpapier

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; Je bent een dagje uit en je moet onwijs nodig naar het toilet. Bij het openen van het hokje wil je de deur het liefst weer sluiten. Ik kan hier over in detail gaan, maar ik denk dat jij je er zelf wel een voorstelling van kunt maken. Je hebt geen andere keus en besluit de wc bril met toiletpapier te bedekken. Maar dat moet je dus eigenlijk niet doen.

Volgens een onderzoek van the sun is het bedekken van de wc bril met toiletpapier uit den boze. Het trekt namelijk juist meer bacteriën aan en de reden is eigenlijk heel logisch. Het heeft allemaal te maken met de functie van het toiletpapier.

Bacteriën in het toiletpapier

We beginnen eerst even met de wc-bril. Deze worden namelijk ontworpen om je lichaam juist te beschermen van bacteriën! Door het gladde oppervlak werkt beschermend en houdt ook de verspreiding van bacteriën zo veel mogelijk tegen. Toiletpapier daarentegen zit vol met bacteriën! De rollen hangen vaak vlak bij het toilet en een enkel lui persoon zet de wc rol ook nog eens op het reservoir neer! Toiletpapier heeft een absorberende werking en samen met de ruwe textuur trekt het juist bacteriën aan! Onthou dit de volgende keer dat je in willekeurig pishok van een pretpark staat!

Hoe dan wel?

Wil je toch met een fris gevoel op een openbaar toilet zitten? Neem dan een flesje alcoholspray mee en spray een flinke laag op de wc-bril. Wacht eventjes voordat je gaat zitten. Met je eigen toiletrol-to-go of gewoon een simpel papieren zakdoekje kun jij je bum afvegen. Even serieus .. waarom gebruiken we nog toiletpapier als het een bacteriemagneet is? We kunnen ons altijd troosten met het feit dat een smartphone veel meer bacteriën bevat. En die nemen we tientallen keren per dag in de hand!

Recent Posts