Burrito’s, taco’s, enchilada’s, uitgebreide nacho schotels; Ik hou van Mexicaans eten! Vaak experimenteer ik met nieuwe smaken en gerechten. Zo serveer ik deze gerechten meestal met peppadews en een stokbroodje met tapenade. Ik bedoel; levensgenieten ten top! Minimaal een keer per week maak ik een Mexicaans gerecht. Vandaag wil ik mijn nieuwste Mexicaanse obsessie met jullie delen. Op abeautifullmess.com vond ik dit heerlijke recept met gevulde paprika’s! Extra go: Ze zijn 100% no meat!
Wat heb je nodig?
- 1 kop quinoa
- 5-6 eetlepels olijfolie
- 3-4 fijngehakte teentjes knoflook
- 1 fijngesneden jalapeno/pepertje
- 1 kop geschaafde cheddar cheese
- 3-4 grote paprika’s
- 1/2 fijngehakte ui,
- 1 theelepel komijn
- 1/2 kop tomatensaus
- 1 3/4 kops vegetarische bouillon
Zo ga je te werk:
Fruit de knoflook, jalapeño en ui met wat olijfolie in een medium pannetje tot de ui glazig begint wordt. Vervolgens voeg je de quinoa toe aan in de pan. Bak het circa een minuut. Voeg de bouillon, de tomatensaus en de komijn toe. Sluit de pan, zet het vuur laag en laat het ongeveer 15 minuten koken.
Zorg dat je de oven voorverwarmd op 200 graden. Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadjes. Wrijf de paprika’s in met olijfolie, bak ze ongeveer 12 minuten voordat je de quinoa mix er in doet. Wanneer de quinoa gaar is en de paprika’s zacht zijn geworden kun je ze vullen met de quinoa mix. Bak ze nog een keer 10 minuten, en voeg twee minuten voor het einde de cheddar toe.
Omnom: Maak zwarte bonen als bijgerecht bij je gevulde paprika’s. Een beetje geschaafde cheddar er over heen en klaar!
Bron: abeautifulmess.com