5x Beautyproducten die totaal overbodig zijn!


Beautyproducten kunnen soms heel prijzig zijn. Wanneer je er blij mee bent, heb je het geld er vast voor over, maar soms is het aanschaffen van die producten helemaal niet nodig! Er is dan namelijk gewoon een vervangend product voor dat óf veel goedkoper is, of dat je gewoon in huis hebt! Hierbij 5x overbodige beautyproducten.

Scheerschuim

Voor mannen is het misschien heel handig, maar voor vrouwen is het vooral overbodig! Veel scheermesjes hebben tegenwoordig een omhulsel met een soort crème die helpt bij het scheren. Onder de douche is dit gemakkelijk te gebruiken. Maar heb je nou niet zo’n mesje? Dan kun je ook gewoon conditioner gebruiken! Conditioner zorgt ervoor dat de huid en de haartjes zachter worden en het makkelijker is om te scheren. Ook beschermt het de huid tegen wondjes. Ideaal dus!

Dag- en nachtcrème 

Wanneer je een moeilijke huid hebt, heeft je huid ’s nachts soms extra verzorging nodig. Wanneer jij een goede huid hebt, is een nachtcrème vaak overbodig. Dan is één enkele dagcrème namelijk genoeg om je huid goed te verzorgen! Op deze manier hoef je niet veel geld uit te geven aan twee verschillende crèmes maar kun je gewoon gebruik maken van eentje. Tip: kijk of je jouw dag crème tijdens een actie kan kopen (bijv. 1+1 gratis) waardoor je de crème extra goedkoop hebt!

Wenkbrauwpoeder

Er zijn tegenwoordig zó veel producten voor wenkbrauwen, dat je soms het overzicht even kwijt bent. Maar soms is het helemaal niet nodig om een product speciaal voor je wenkbrauwen te kopen. Kijk eens rond in je stash! Waarschijnlijk heb je tussen al je oogschaduws al een kleur die heel goed kan passen bij jouw kleur wenkbrauwen. Wanneer je dit niet hebt, kun je bij merken als Catrice of Essence kijken of zij wel een matchende kleur hebben. Dit scheelt namelijk vaak in de kosten! Soms wordt er namelijk voor een wenkbrauwproduct meer gevraagd terwijl het eigenlijk gewoon hetzelfde is als een simpele oogschaduw.

Hand/voetencrème

Ook dit is een beetje een marketingstunt. Hand/voetencrème is namelijk gewoon wat dikkere bodylotion. Vooral de voetencrème is écht overbodig. Zorg gewoon voor een bodylotion die snel intrekt en dus niet zo lang ‘nat’blijft, want dit is natuurlijk niet zo handig voor op je handen en voeten.

Scrub

Scrubben is inderdaad goed voor je huid, maar sommige scrubs zijn helemaal niet goed voor jouw huid en voor het milieu! Maar een hele fijne tip: je kunt namelijk gemakkelijk zelf je eigen scrub maken! Je kunt bijvoorbeeld suiker of zout met honing gebruiken of een scrubhandschoen. Een stuk beter voor je huid en voor het milieu!

Wanneer je de originele beautyproducten wel fijn vindt, moet ze natuurlijk blijven gebruiken! Maar misschien helpen deze tips jou om een beter en goedkoper alternatief te vinden voor de overbodige beautyproducten die je niet zo fijn vind werken!

Door Letizia

Recent Posts