Via dit platform kun je handelen in Bitcoin


bitcoin

Anno 2019 kunnen we er niet meer omheen: De hype rondom de Bitcoin en de vele
altcoins. De opkomende digitale munt is populairder dan ooit en een veel besproken onderwerp op verjaardagsfeestjes. Je kent vast wel iemand die Bitcoin bezit of er actief in handelt. Ben je na al die verhalen ook nieuwsgierig geworden naar deze revolutionaire valuta? Lees dan zeker even verder!

Een tijdje geleden schreef ik het artikel ‘Bitcoin kopen voor beginners’, een handige gids voor als je geïnteresseerd bent in crypto valuta als Bitcoin en de diverse altcoins. Hier leg ik de basis uit vanuit mijn eigen ervaring. Ik bezit namelijk ook diverse cryptocoins. In dit artikel kun je o.a. lezen hoe je nou precies bitcoin aanschaft. Vandaag ga ik een stapje verder en vertel ik jullie over Bullex, de eerste Nederlandse crypto exchange.

Wat is een exchange?

Een exchange is een handelsplatform voor cryptocurrency. Je kunt het vergelijken met een winkel waar je producten koopt tegen betaling. Via een exchange kun je jouw cryptocurrency inwisselen voor andere cryptovaluta. Je hebt bijvoorbeeld een x aantal Litecoin in jouw wallet en wil deze inwisselen voor Bitcoin. Dit kan via een exchange. Mensen die met hun crypto willen speculeren zijn vaak actief op de exchange. Bij het maken van de juiste keuzes en goede research, kun je wellicht via een exchange winsten boeken. Via jouw eigen slimme strategie kun je actief gaan
handelen. Let op dat je ook een verlies kunt maken. Daarom adviseer ik om nooit crypto valuta te kopen van geld dat je eigenlijk niet kunt missen.

De eerste Nederlandse crypto exchange

Bullex is de eerste Nederlandse crypto exchange en gaat eind februari/begin maart live. De exchange heeft naast Engels, ook Nederlands als taaloptie. Dit is erg handig als je  het Engels niet zo machtig bent of gewoon duidelijkheid wilt in eigen taal. Bullex voldoet aan alle regelgeving. Betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid staan hoog in het vaandel. Ze hebben een aantal handigheidjes die andere exchanges niet bezitten. Zo kun je gebruik maken van een arbitrage tool. Stel je wil je Bitcoin verkopen voor Ethereum. De tool laat zien dat er een betere prijs is door eerst Litecoin te kopen en die weer te verkopen voor Ethereum. Ook kun je crypto met fiat kopen. Je kunt dan gebruik maken van IDeal.

Handige cursussen

Bullex heeft een handig rating systeem waarbij ze de diverse coins beoordelen op leeftijd en volume. Ook is er per cryptocoin een handige cursus beschikbaar waarin je alle achtergrondinformatie kunt lezen. Denk hierbij aan informatie over wat de coin precies doet en welk probleem het oplost. Dit is erg handig om te gebruiken bij je research! Tot slot kun je via de academy diverse cursussen vinden over onderwerpen als blockchain, crypto, veiligheid, handelen en investeren.
Mocht je nog vragen hebben over Bitcoin of andere gerelateerde onderwerpen, dan kun je deze altijd aan mij stellen. Plaats je vraag in de comment sectie onder dit artikel en ik zal je binnen 1-2 dagen antwoorden!

 

#Dit artikel bevat een samenwerking

Recent Posts