Recept: Pumpkin spice latte Starbucks style


pumpkinspicelatte

Het is voor mij een traditie geworden om telkens bij aankomst op Schiphol een Chai latte bij Starbucks te halen. Die kruidige mix, gemengd met de zachte melk doet mij goed na een vlucht van 10 uur waarbij mijn keel zo droog als Sahara is geworden. En ook buiten de luchthavens om ga ik regelmatig naar de counter om dit drankje te bestellen. Wat nog beter is? Een Pumpkin spice latte, het recept vindt je hier!

De Pumpkin spice latte is het helemaal onder de moderne Starbucks fans anno. Starbucks verkoopt deze pompoen variant elk najaar aan hun counters en het schijnt zelfs een van de best verkopende drankjes te zijn dat dit concern produceert. Dat kan ik goed begrijpen aangezien de kruidige smaak van de Pumpkin spice latte een echt najaars- gevoel geeft. Ook fan van dit drankje maar geen Starbucks in de buurt? Je kunt hem ook zelf maken met deze makkelijke variant!

Benodigdheden voor een grote mok

  • 200 ml melk
  • 1 espresso
  • 1 el pompoenpuree (te koop bij AH en Lidl
  • 0,5 tl pumpkin pie spice (ook te vervangen door speculaaskruiden)
  • kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl suiker

Werkwijze:

Doe de melk, de pompoenpuree, een snufje kaneel en de pumkin pie spice in een pannetje en warm dit op (laat het niet koken). Vervolgens giet je de espresso in jouw favoriete mok. Dit zal dus een klein bodempje van de mok vullen. Als het melkmengsel naar wens is opgewarmd kun je dit bij de espresso toevoegen. Als laatste schenk je 1 tl vanille extract bij jouw Pumpkin spice latte en kun je eventueel slagroom en kaneel op het oppervlak aanbrengen.

Daarna is het aan jou om te genieten van deze herfstige heerlijkheid. Ik vind dit drankje erg lekker om tijdens koude en gure dagen te drinken. Ik hoop dat jij er ook van zult genieten!

Toch liever zin in een fris drankje dat ook erg gezond is?

De gezondheidsvoordelen van citroenwater
ss

Recent Posts