Review: Een beautyblender voor €5,00!


Mijn beautyblender is mijn meest gebruikte make-up accessoire. Nadat ik een paar goedkopere versies had getest kwam ik al snel tot de conclusie dat niets de originele beautyblender kon verslaan. Enig nadeel is alleen dat ie maar liefst € 19,95 kost. Wetende dat hij maar een halfjaar mee gaat is dat natuurlijk best wat geld.

Ik stootte per toeval op de Sponge van Boozy Cosmetics. Zij hebben toch wel kwalitatief goede make-up kwasten dus het leek me de moeite deze Sponge te testen.

 

beautyblender2

Het grootste probleem met de goedkopere varianten van de Beautyblender is dat ze meestal enorm hard zijn. Je kan er niet echt mee ‘bouncen’ en dus ook je foundation niet egaal mee aanbrengen.

Ook de Boozy Sponge voelde meteen heel stevig en harder dan de Beautyblender. Ergens heeft dit wel het voordeel dat er niet zo snel scheurtjes in komen wat wel gebeurt bij de Beautyblender als je niet voorzichtig bent.

Ik kon echter niet wachten om ermee aan de slag te gaan! Op de onderste collage heb ik links enkel dagcrème op en rechts foundation. De linkerkant heb ik gedaan met de Beautyblender en de rechterkant met de Boozy Sponge.

beautyblender3

Wat me meteen opvalt is de dekking aan de kant van de Beautyblender. Het lijkt wel alsof ik daar een extra laagje heb toegevoegd (wat niet het geval is). Dit heeft volgens mij wel degelijk te maken met het verschil in materiaal waardoor de Boozy Sponge misschien toch wat meer product opslorpt dan de Beautyblender.

Toch vind ik dat de applicatie gemakkelijk ging met de Boozy Sponge. Wel kreeg ik naar het einde toe het gevoel dat hij ook zwaarder is dan de Beautyblender. Wat denk ik ook verklaart waarom hij zo stevig is. Hieronder zie je trouwens wat ik daarmee bedoel. De Beautyblender kan je volledig in duwen terwijl dit niet lukt met de Boozy Sponge.

Ik kan dus afsluiten met de conclusie dat je zeker de Boozy Sponge zal liefhebben als je nog geen Beautyblender hebt. Voor mij is het verschil in materiaal erg groot maar het is tot nu toe wel de beste goedkopere variant die ik getest heb! Je kunt hem vinden via deze link.

Door: Marjolein

Recent Posts