Review: De Tefal Fry Delight FX1000 Airfryer via Coolblue


tefal

Ik ken geen een persoon die niet van patat houdt. En ook ik eet op den duur een heerlijk patatje oorlog. Ga ik liever naar de snackbar of maak ik deze frietjes zelf? Dat laatste natuurlijk! En dat doe ik erg makkelijk en snel in de airfryer!

Voordat ik een airfryer had ging ik altijd naar de snackbar. Een normale friteuse komt er bij mij niet in. Als ik al denk aan de vieze lucht die in huis blijft hangen en het frituurvet dat op den duur verwisselt moet worden, daar heb ik een afkeer voor. Om het beste uit twee werelden te combineren (lees; lekkere frietjes, maar geen gedoe) is er de Airfryer. Vandaag maak ik een review over mijn airfryer, de De Tefal Fry Delight FX1000 Airfryer, die ik via Coolblue heb ontvangen.

De Tefal Fry Delight FX1000 Airfryer

De De Tefal Fry Delight FX1000 Airfryer is erg makkelijk in het gebruik. Alvorens je de airfryer gaat gebruiken moet je hem eerst een paar minuten voorverwarmen. Je kunt verschillende dingen bereiden; van frietjes tot pizza en van muffins tot chickenwings. You name it, you make it! Zowel in de handleiding als op het apparaat staat aangegeven hoe lang je een bepaald product moet airfryen. Dit is super handig, want met deze overzichtelijke instructie zit je altijd goed! Dit vind ik een groot pluspunt. Tijdens gebruik komen er geen nare en vieze geurtjes uit de airfryer. De kamer vult zich niet met damp (wat bij een normale friteuse wel het geval is) en ik hoef hem zelfs niet onder de afzuigkap te zetten.

frietjes

Vaak zegt men dat voedel uit de airfryer té droog zijn en dat het de smaak van producten uit een friteuse niet kan evenaren. Daar ben ik het niet mee eens. Er wordt geadviseerd om een eetlepel olie bij de patat toe te voegen. Ik nam de proef op de som en deed dit niet. Ik stond te kijken van het resultaat: De patatjes waren lekker krokant, maar van binnen niet droog. Er lag zelfs een beetje olie op de bodem! Zo zie je dat er al vaak olie in supermarkt patat zit!

Ik heb ook kipnuggets gemaakt. Na ze 10 minuten op 200 graden te hebben gebakken waren ze goed warm, krokant, maar niet hard. Een lekker sausje er bij, en klaar om te eten! Ik ga de airfryer sowieso inzetten als ik een feestje heb.

kipnuggets

Hoewel de Tefal Fry Delight FX1000 Airfryer erg praktisch is, zijn er ook een paar minpuntjes. Zo is de kabel erg kort. Dit is voor mij geen probleem omdat ik hem op het keukenblad naast het stopcontact kan zetten. Als je de airfryer ergens anders moet neerzetten, dan heb je wellicht een verlengsnoer nodig. Ik heb ook ervaren dat je de timer niet zo makkelijk terug kunt zetten. Heb je dus per ongeluk te veel minuten op de airfryer ingesteld, dan moet je met kracht de timer terug draaien. Waarschijnlijk is dit niet de bedoeling.

De prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde. Deze Tefal Fry Delight FX1000 airfryer kost €100,00 en behoort tot de budget categorie in zijn soort. De gemiddelde prijs van een airfryer ligt rond de €160,00 en dit exemplaar van Tefal heeft voor mij zijn prijs sowieso overtroffen. Enthousiast geraakt over deze airfryer? Via de website kun je het product kopen en nog meer reviews lezen.

Advertisement

#Dit artikel bevat een samenwerking

Recent Posts