Zo maak je gratis super handige slaapkamer organizers!


Het organiseren van je slaapkamer is altijd moeilijk. Je hebt te maken met zó veel dingen (kleding, make-up, beauty producten, bureauspullen enz) dat het al snel een zooitje wordt.

Iedereen is op internet op zoek naar het perfect systeem om je make-up te organiseren en dat blijkt nog knap lastig. Zeker wanneer je een strak budget hebt! Je kunt geen dure kasten en organizers kopen. Wat moet je dan? Hopelijk helpen deze tips jou om super leuke slaapkamer organizers te maken.

Verzamel schoenendozen

Schoenendozen zijn super handig om van alles in op te bergen. De dozen zijn groot genoeg, makkelijk te stapelen en goed af te sluiten. Ze zien er natuurlijk niet heel mooi uit, maar dit is makkelijk op te lossen! Een likje verf óf inpakken met cadeaupapier en ze passen wél in je kamer thuis. Wanneer je ze labelt weet je goed wat er in zit en is het makkelijk uit te zoeken. Dus verzamelen maar. Je familie, vrienden en kennissen hebben vast wel een schoenendoos voor jouw over! Deze slaapkamer organizer is bijvoorbeeld super handig in de sokkenlade of voor op je bureau!

Lege kaarsenhouders zijn ideale slaapkamer organizers

Verslaafd aan (geur)kaarsen? Gooi ze niet weg als de kaars op is! Gooi de kaarsenhouder vol met (kokend)heet water. Hierdoor raken de restanten kaarsvet los en heb je een schoon, glazen bakje over! Hier kun je verschillende kanten mee op. Je kunt deze houders vullen met koffiebonen en gebruiken voor je make-up kwasten. Je kunt er watjes of wattenstaafjes in kwijt. Je kunt er een houder voor stiften of pennen van maken. Het is ook de perfecte vorm om die elastiekjes die normaal door heel de kamer liggen te verzamelen. Oftewel: gebruik je fantasie!

 

 

https://www.instagram.com/p/BQxWUwvltJ1/?tagged=makeuporganizer

Gerecycled karton

Gooi je oude karton niet weg! Je kunt het karton op maat snijden voor jou lades en je hebt je eigen ladeverdeler! Deze dingen kunnen in de Ikea of Blokker redelijk duur zijn terwijl het gewoon een stuk karton is. Wanneer je ze zelfs maakt ben je minder geld kwijt én zijn ze precies op maat. Ook dit kun je verven in een mooie kleur zodat het mooier staat in je kast. Je kunt er bijvoorbeeld ondergoed mee verdelen in je ondergoed lade of je make-up scheiden in je make-up lade.

Lint als sieradenorganizer

Lastig om een goede plek te vinden voor je sieraden? Gebruik lint! Je kunt een geschikte kleur vinden voor jouw kamer. Je hangt het lint op in je kamer in een boogje. Het best is om dit te doen met een punaise, dit is het stevigste. Wanneer je geen gaten in je muur wilt maken kun je het ook proberen met tape. Let dan wel op met het gewicht dat je aan de lijn hangt! Wanneer je lint eenmaal hangt kun je gaan beginnen met je sieraden eraan hangen. Wanneer je je kettingen en armbanden recht wilt hangen, kun je er extra ringetjes aan hangen en je sieraden hier aan bevestigen.

Hopelijk vond je deze tips erg handig en kun je aan de slag met deze slaapkamer organizers

Door Letizia

Recent Posts