Slimme tips om nooit meer rood te staan


Heb je altijd aan het einde van je geld een stukje maand over? Zie je vaker rode en min getalletjes dan dat je zou willen? Rood staan is natuurlijk nooit leuk. Het is een aanslag op je happy factor. Blij wordt je er niet van. En dat is slechts zacht uitgedrukt. Beter voorkomen dan genezen en deze 5 tips kunnen je daarbij helpen!

Deze tips helpen je om niet rood te staan

Neem je financiën onder de loep

Check waar je kunt besparen en ga door je administratie heen. Waar geef jij geld aan uit? Want kan minder of welke uitgaven kun je helemaal schrappen? Maak een overzicht en een budget. Hou rekening met vaste lasten e.d.

Eerst geld ontvangen voordat je gaat uitgeven

Geld uitgeven dat je niet hebt is sowieso een slecht plan. Zeker aan uitgaven die je niet nodig hebt. Als je denkt: De rekening komt later wel, dan ben je dom bezig. Want later krijg je misschien weer een nieuwe verassing die geld kost. Gebruik een creditcard ook slechts incidenteel en maak er geen gewoonte van om deze kaart te trekken.

Rood staan blokkeren

Ongeacht bij welke bank je zit, rood staan kun je blokkeren. Op deze manier ga je een stuk verantwoordelijker met je geld om. Zeker als jij je teen al een keer hebt gestoten. Ook hoef je dan geen rente te betalen over het bedrag dat je rood staat. De automatische incasso hierbij uitgezonderd. Door een automatische afhouding kan je wél nog in het rood staan. Echter, als je binnen een x aantal dagen het tekort niet hebt aangevuld draait de bank deze incasso terug. Het gevolg kun je wel raden: Je krijgt betalingsherinneringen van de desbetreffende instanties. Dat wil je natuurlijk voorkomen, dus ga hier verantwoordelijk mee om!

Geld sparen

Better be safe then sorry. Zorg ervoor dat je vaak wat geld opzij zet. Dit kan zowel op je spaarrekening, als in een spaarpotje. Mocht je ooit in een vervelende situatie komen, dan kan je het tekort nog altijd aanvullen met je spaargeld.

Geld besparen

Geld besparen betekent geld overhouden. En Budgetella kan jou daar bij helpen. Wellicht heb je dan ook iets aan de volgende tips en adviezen. Geloof me, ze kunnen jou maandelijks tientallen tot honderden euro’s opleveren:

8 Easy bespaartips die jou snel geld gaan opleveren

Spaar je geld met dit handige 50-30-20 systeem!

Voorkom voedselverspilling en bespaar geld

Zo hoef je niets bij te betalen op je energie jaarrekening

Zo bespaar je onwijs veel geld op je boodschappen

Recent Posts