Slimme tips om te Besparen op Vegetarisch eten


In Nederland eten we massaal minder vlees. Waar vroeger vlees bij elke maaltijd normaal was, eten veel Nederlands nu slechts enkele keren per week een stukje vlees. Men kiest veel vaker voor een vleesvervanger en dit begint langzamerhand het nieuwe normaal te worden.

Hoe komt dat eigenlijk, dat Nederlanders minder vlees eten? Staat men op tegen dierenleed? Een beter milieu? Of kiest men voor vleesvervangers omdat het supermarktvlees vaak van slechte kwaliteit is? Daarnaast is besparing in de portemonnee ook een punt om wat minder vaak- of niet voor vlees te kiezen.

Zo bespaar je op vegetarisch eten

Sinds een paar jaar eet ik ook minder vlees. Waarom? Een combinatie van al het bovenstaande. Ik ben van mening dat vlees weer als luxe product gezien moet worden, en niet als vanzelfsprekend. Ik wil kwaliteit boven kwantiteit. Daarom eet ik zeker 5 dagen per week vegetarisch. Vegetarisch eten is overigens helemaal niet duur. Vaak nog goedkoper dan de waterige kiloknaller uit de supermarkt. Wil je optimaal besparen op je vegetarische boodschappenlijstje? Dan heb ik enkele tips voor jou!

Koop vleesvervangers in de aanbieding

Een tijdje geleden heb ik een flinke voorraad vleesvervangers ingeslagen. Van kipstukjes tot oriëntalschijven, kaasschnitzels en pompoenburgers. Ze waren slechts €1,- per stuk bij de Plus! Ook Lidl heeft goede prijzen voor vleesvervangers en 2x per jaar is de week zonder vlees waar veel supermarkten aan mee doen. Dan kun jij met een gerust hart je vriezer vullen.

Haal voedingstoffen uit peulvruchten

Wist je dat bonen, linzen en kikkererwten onwijs veel voedingstoffen bevatten die ook in vlees zitten? Peulvruchten bevatten net als vlees ijzer, eiwit en B-vitamines. Ze staan in het vak Vis, peulvruchten, vlees, ei, zuivel en noten van de schijf van vijf. Peulvruchten zijn lekker budget en je kunt er diverse gerechten van maken. Denk maar eens aan stoofschotels, soepen, chili en curry’s. Ik krijg al honger!

Tofu

Een andere budget vleesvervanger is tofu. Dit product word gemaakt van sojabonen. Soja is rijk aan eiwit, onverzadigd vet en bevat ijzer en vitamine B1. Je komt qua voedingsstoffen niks te kort. Ik ben echter niet zo’n fan van de smaak, maar dat is iets wat ieder voor zich bepaalt.

Volg de juiste Instagrammers

Via Instagram kun je influencers vinden die de meest recente aanbiedingen delen. Zo ben ik onwijs fan van bonusvegan. Ze deelt de weekaanbiedingen op het gebied van vegan producten. Het assortiment is groter dan je denkt! Daar ben ik door dit account te volgen achter gekomen. Via mijn eigen insta-account ShopWithRox laat ik mijn volgers weten wanneer de vleesvervangers in de aanbieding zijn. Dit en nog veel meer aanbiedingen en leuke koopjes van diverse winkels.

Recent Posts