Stralend en gezond haar? Ga Sulfaatvrij wassen!


sulfaatvrij wassen

Vandaag behandel ik een onderwerp waar ik toch al een tijdje mee bezig ben; Sulfaatvrij je haar wassen met een shampoo zonder Sodium Laureth Sulfate (SLS). Ik merkte dat mijn hoofdhuid na een wasbeurt met reguliere shampoo geïrriteerd begon te raken en zo af en toe voegde zich daar kleine wondjes bij. Na wat research op het net kwam ik in de wereld van het Sulfaatvrij wassen terecht en die ervaring wil ik graag met jullie delen!

Op Curaçao waste ik mijn haar hooguit 2 keer per week. Mijn haar was in goede conditie en alles was prima! Dat veranderde toen ik 3 weken geleden naar Nederland kwam en ik wat vaker mijn haar begon te wassen. For some reason werd mijn haar sneller vettig in dit klimaat. Resultaat; ik waste mijn haar om de dag. Maar telkens na zo’n wasbeurt begon mijn hoofdhuid te irriteren en verschenen er zo nu en dan een paar wondjes. Je kunt je wel voorstellen dat ik die bijkomstigheden niet zo awesome vond. Op het internet ging ik op zoek naar vrouwen die met het zelfde probleem kampten, en zo kwam ik al snel bij de oplossing uit; De wereld van het Sulfaatvrij wassen.

Sulfaatvrij-wassen

Sodium Laureth Sulfate

Veel shampoos bevatten Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en dát is de boosdoener voor een droge en geïriteerde hoofdhuid. Tevens zorgt SLS voor droog en stug haar. Dit komt doordat SLS net als zeep, het vet uit je haar wegneemt, en zo dus ook de natuurlijke oliën die je haar en hoofdhuid als het ware beschermen. Je haar en hoofdhuid wordt op deze manier nog eens extra blootgesteld aan (chemicalische) invloeden van buitenaf .. dus tel uit je winst!

Sulfaatvrije shampoo van de Tuinen 

Nadat ik informatie over Sulfaatvrij wassen had gelezen ben ik naar het walhalla van de natuurlijke beautyproducten gegaan; De Tuinen. Bij De Tuinen kon ik uit verschillende Sulfaatvrije shampoos kiezen oa. Dr. Organic en Yes to Carrots. Ik heb voor het huismerk van De Tuinen gekozen omdat ik hier goede verhalen over had gehoord. Daarnaast is er ruime keuze in verschillende geuren. De 400 ml flessen van De Tuinen eigen merk kosten €7,99. En afgelopen week kon je een 2e fles voor €1,00 bemachtigen. Zo kocht ik dus de Cocos en Komkommershampoo voor €8,99. Koopje! Koopje! Hier beneden vind je de ingrediëntenlijst.

ingrediënten-sulfaatvrije-shampoo

Review

Ik heb de Cocos en de Komkommer shampoo vorige week aangeschaft en ik ben meteen volgens mijn normale routine aan de slag gegaan. Ik heb mijn haar dus om de dag gewassen met deze sulfaatvrije shampoo. De Cocos en de Komkommershampoo geuren beiden echt heerlijk! Wat natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid is. Door de transparante kleur zie je meteen dat je te maken hebt met een shampoo zonder kleurstoffen (Jaa sherlock!) en volgens de verpakking beloofd het product ook vrij te zijn van SLS, Parabenen en Minerale oliën. Tijdens het wassen merk ik dat de shampoo niet echt schuimt. Wat ik dus volgens de ‘comunnity’ van het SLS vrij wassen als een positief punt moet zien. De chemische troep in de reguliere shampoo zorgt vaak voor een hoop schuim. Na het wassen voelt mijn hoofdhuid goed aan en heb ik minder last van geïrriteerdheid. Mijn haar voelt normaal aan. Niet zacht, maar zeker ook niet stug. Na 4 wasbeurten de afgelopen week is mijn hoofdhuid nauwelijks geïrriteerd. Het haar voelt wel iets vetter aan, maar daardoor wel gezonder en is mijn haar minder pluizig. Eindbeoordeling; Sulfaatvrij wassen ga ik aanhouden!

Andere Sulfaatvrije shampoos

  • Yes to (Carrots, cucumbers, tomatoes) (Heb ik!)
  • Dr. Organic
  • De Tuinen huismerk  (Heb ik!)
  • Organix
  • Timotei
  • Grahams Natural shampoo

YOU! YOU! YOU!

Mocht je nou overstag zijn gegaan om sulfaatvrij te gaan wassen, hoor ik graag jouw verhaal of beweegreden in de comments.

Recent Posts