Handige survival tips voor een bezoek aan Primark


survival tips

In dit artikel vol Primark survival tips praat ik over de waarheid, intriges en bijna hilarisch herkenbare feiten die Primark shoppers meemaken. We weten niet echt precies waar die gekte vandaan komt, maar een bezoek aan de Primark is vaak een overwelmende ervaring opzich. Ik praat dan over ingescheurde zakken, kasten van securities, ondercapaciteit van pashokjes- en dat soort ongein. In deze post ga ik jullie informeren over Primark taferelen en survival tips die van belang zijn!

Zorg voor de juiste mood.

Er is een verschil tussen even binnenwandelen en dat ene shirtje kopen en het fenomeen ‘laden’ waar je met voorbedachte raden een overlevingsplan hebt uitgestippeld. In dat laatste geval moet je zorgen dat je mentaal en fysiek bent voorbereid. Mentaal om alle rijen en chagrijnige graaiers te weerstaan en fysiek.. nja, om die zware stoffen tas achter je aan te kunnen slepen. Dus slaap goed de nacht voor je bulk shopping sessie en neem een goed ontbijtje! Dit zijn belangrijke survival tips

Weersta de chagrijnige graaiers.

Vooral in de grote sale periode is dit een veelvoorkomend fenomeen. Een deel van de Primark shoppers wordt hebberig en ontziet niets of niemand in hun jacht naar het perfecte koopje. Wolven zijn het. Jij, daarentegen, dient altijd zo vriendelijk en vrolijk te zijn als een unicorn die zure matjes poept. Leuk en aardig, maar ondertussen sneak je wel tussen de mensen door om een shirtje in de drie euro sectie te snaaien. Topsport mensen, topsport.

Trek makkelijke kleding aan.

Wegens een ondercapaciteit aan pashokjes is het verstandig om makkelijke kleding aan te trekken. Ik raad je aan om sowieso een legging en een basic top te dragen. Over deze kleding kun je ongegeneerd in het openbaar passen. Ja, oke. Dat mag eigenlijk niet. En als de winkeldame je vriendelijk verzoekt dit niet te doen, weet je dat je op zoek moet gaan naar een zeer donker hoekje met One Direction underwear. Daar wil niemand gezien worden, dus ook geen last van gepeupel.

Ingescheurde zakken preventie.

Ben je van plan om na je Primark bezoek nog wat andere winkels te bezoeken. Neem wat extra plastic zakken mee om je aangekochte items in te zetten. Laat me je vertellen; Primark zakken zijn niet waterdicht waardoor de inhoud tijdens een regenbuitje door de bodem stort. Daarnaast scheuren de hengsels vaak af en steken er dreigende kledinghangers uit de zak, klaar om je pootje te lappen.

Kleed jezelf in verschillende lagen.

Primark staat er om bekend dat ze de temperatuur niet altijd onder controle hebben. De contrasten vrieskist en tropen zullen wel wat groot zijn, maar kleed je zodanig dat je warm gekleed bent op koude afdelingen. En zorg dat je wat kleding kan uittrekken als je op een subtropische afdeling komt, en in de famous stoffen tas kan dumpen. Ik dump altijd meteen mijn winterjas op de bodem.

Er is altijd een Sale afdeling.

Welk getij je ook gaat, je zult bij Primark altijd een afdeling vinden waar er korting bovenop cheap te vinden is. Zo scoor ik de meest prachtige exemplaren voor een paar piek. Als ik ze niet leuk vind, verkoop ik ze gewoon door. Om deze afdeling te bereiken heb je wel de skills nodig van Xenia de princess warrior. (Vroeger op Yorin, iemand?)

De labels en de kledinghangers matchen niet qua maat.

Dit vergt aandacht en focus. Check altijd de kledinglabel in plaats van de hanger. Deze matchen 7 van de 10 keer niet. Hangen er alleen kledinghangers met een maatje M? Check evengoed de labels of jouw maat er toevallig niet tussen hangt.

Vroege vogel.

Als jij die die-hard bent sta je al om 9.00 voor de deur, wachtend tot de security zijn fuck-mijn-job blik van je af haalt en de deuren open gaan tot het walhalla. Je zult zien dat het erg rustig is en dat je de potentiële waren goed kunt bekijken. Erg belangrijk. In de chaos maak je namelijk sneller een miskoop.

Geen budget is het beste budget. 

Ik word chagrijnig van budgetten bij de Primark, dus ga ik het liefste shoppen als ik geen budget heb. Ik ga meestal 2-3 keer per jaar naar dit winkel Mekka, en dan zorg ik dat ik genoeg geld op zak heb. Meestal kom ik thuis met een zak met inhoud tussen de €100,00 – €150,00. Maar ik meet een groot budget aan, zodat ik op geen centje hoef te letten. Dat noem ik pure pampering.

Check de mannen afdeling.

De mannen afdeling kan ook leuke items hebben! Je hoeft niet tussen de jeans te gaan kijken, want dat word toch niks. Nee, zelfs niet met de boyfriend jeans trend. Koop dan een BF jeans op de vrouwenafdeling. Ben je opzoek naar een sporttas, dan kun je hier terecht. Ook hebben ze vaak leuke accessoires of shirts die je kunt costumizen. De heren afdeling heeft vaak leuke printed t shirts.

primarkos

En dan nog wat losse survival tips..

  • Is er iets mis met een naadje of is een setje niet meer compleet? vraag voor korting! Niet geschoten is altijd mis.
  • Wees niet bang om het personeel aan te spreken. Ze weten je vaak goed te helpen!
  • In Primark Essen hebben ze een bezoekers toilet. Deze ligt in het trappenhuis verborgen.
  • Als je in Londen bij Primark Oxford street gaat shoppen, heb je in de kelder een afdeling waar je als buitenlander de BTW kunt terugvragen van je aankopen. Je moet wel je paspoort meenemen.
  • Meestal heb je geen telefoonbereik in de winkel. Spreek daarom bij een centraal punt af. De roltrappen bijvoorbeeld.

Heb jij nog survival tips?

Primark.com

Recent Posts