The Vinted Diaries | September 2021


online geld

Vinted is helemaal hot! Via dit platform kun je kleding, schoenen, kleine woondeco en beautyproducten kopen en verkopen. Het is een leuke hobby waar je geld mee kunt verdienen. Je komt in contact met mensen door heel Europa en dat kan af en toe voor een soap zorgen.

Goede Tijden Slechte Tijden is er af en toe niks bij, én dat maakt het ook zo leuk. In deze nieuwe rubriek deel ik maandelijks mijn aankopen, verkopen én de leuke (en soms minder leuke) contacten die ik heb gemaakt. Lees je mee? Disclaimer: alle genoemde inkoopprijzen zijn exclusief verzendkosten en kopersbescherming.

Mijn aankopen op Vinted in september 2021

Toen ik deze gloednieuwe Lina Locchi laarsjes vond, was ik opslag verlief. Ik moest ze van mezelf kopen. De nieuwprijs was €105,- en de verkoopster verkocht ze voor een fractie van de prijs. Na het afdingen was de totaalprijs €29,70. Ik had nog een voucher van €10,- en kocht ze dus voor €19,70.  Ik was eigenlijk niet van plan om geld uit te geven, maar uiteindelijk heb ik een goede deal gemaakt.

 

Yankee Candles

Heb ik iets verkocht of heb ik een voucher? Dan koop ik meestal Yankee Candles. Waarom? Het is mijn hobby én investering. Yankee candles (die nog ooit zijn aangestoken) verliezen nooit hun waarde. Sterker nog: na verloop van tijd stijgen ze in prijs! Midsummer’s night: €10,- | Rainbow cookies: €10,- | Cherry & Vanilla | €12,50. De nieuwwaarde van deze kaarsen is €29,99 bij het tuincentrum. De tweedehands verkoopwaarde ligt gemiddeld rond €18,-. tot €20,-  Dit is een hele goede deal geweest. Zeker omdat ik ook nog verkoop opbrengsten én kortingsvouchers had. Ik heb bijvoorbeeld voor Rainbow cookies niet de volle mep betaald.

 

Yes, nog meer yankee candles! Ik kocht deze setjes met votives. Votives hebben een nieuwwaarde van €1,99 tot €2,99. In een set zijn ze meer waard én worden na verloop van tijd meer waard. De kerst set kocht ik voor €8,- en de floral geuren set kocht ik voor €7,89. Voor deze laatste heb ik uiteindelijk niks betaald, want ik had het bedrag nog in mijn Vinted portemonnee. Verkopen voor je iets koopt loont!

 

Zara suéde aviator jas

Ik kan uren scrollen voor het perfecte koopje. Deze winterjas was een buitenkansje! Ik kocht hem samen met een Zara spijkerjack en een Bershka broek in een bundel voor €17,-. Dit bedrag had ik nog in mijn Vinted portemonnee, dus ik heb mijn bankrekening niet hoeven aanraken. De jas is helemaal nieuw. Ik kon duidelijk merken dat de verkoopster deze jas nog nooit gedragen had. Onlangs zag ik dat deze zelfde jas voor €20,- werd verkocht. Voor dit bedrag ga ik hem volgende week aanbieden en gaat dit onderdeel worden van mijn ruil challenge.

Ook gekocht in September:

  • Lee Stafford Haarmasker voor €2,- (nieuwwaarde €11,28 via Douglas.nl)
  • Asos flared glitterbroek: €8,-
  • Rituals Strandtas: €7,- (Limited Edition, zal in waarde stijgen)
  • Enkellaarzen: €8,-

Mijn Verkopen in September 2021

Rituals combo & Tandenborstel

Wist je dat je bij Vinted alleen schoonheids- en verzorgingsproducten mag verkopen die helemaal nieuw zijn? Dat is bij deze producten het geval. Ik verkocht de Rituals combo voor €11,99 aan een koper in Drenthe. De elektrische tandenborstel verkocht ik voor €9,99 aan een vrouw in Frankrijk.

 

Kleding bundel & Biker boots

De leukste verkopen zijn toch wel de bundels. Je raakt in een koop meerdere items kwijt. Je ruimt snel op en het te ontvangen bedrag is hoger dan een single verkoop. Ik verkocht de bundel voor €18,-. Ik houd de prijzen voor gebruikte kleding bewust laag om sneller te verkopen. De nieuwe schoenen van Anne Field verkocht ik voor €12,99. Ik kocht ze een paar maanden geleden voor €10,- via Zalando Lounge.

Ook verkocht in September 2021

  • Overige tweedehands kleding: €34,10
  • Converse sneakers: €6,-
  • Tanning foam: €10,-

Vakantietips en een boze Italiaanse

Deze maand heb ik toeristische tips mogen geven. Een koopster zag dat ik in Roermond woon, bekend van het Designer outlet center. Ze vertelde volgende maand naar een bungalowpark in de buurt te gaan en vroeg of ik shopping- en eettips had. Op deze manier heb ik erg leuk contact gelegd en mijn aanbevelingen mogen delen. Ook had ik een lang gesprek met een verkoopster die met haar hondje naar de dierenarts moest. Ik kreeg de indruk dat ze een beetje nerveus was, maar gelukkig bleek alles goed met het kleine poedeltje.

 

Een minder leuke ervaring was een boze Italiaanse: Ze had twee Yankee Candles in een plastic zak met foldertjes verstuurd i.p.v. in een doos (met opvulmateriaal). Ik bedoel: Als je gaat verhuizen neem je jouw wijnglazen toch ook niet mee in een tas van de Jumbo? Laat staan wegsturen met een koerier/voetbalteam naar de andere kant van Europa. Vinted heeft me in het gelijk gesteld en ik kreeg mijn geld terug. Señora daarentegen was laaiend en noemde mij een egoïst. Ik heb de chat verlaten en daarmee basta. Er zijn namelijk wél Vinted verkopers die weten hoe je een Yankee Candle moet versturen. Zelf verzend ik ook glas & porselein in een dikke doos met bubbelplastic.

 

Verkopen op Vinted

Verkopen via Vinted vind ik misschien nog wel leuker dan kopen. Ik upload wekelijks nieuwe items. Via dit platform verkoop ik meer spullen dan via marktplaats of Facebook Marketplace. Binnen een uur na uploaden heb ik bij de meeste artikelen al een paar geïnteresseerden.  Heb je iets verkocht? Dan komen alle opbrengsten in je Vinted Portemonnee. Met de opbrengsten kun je gaan shoppen of je kunt het geld naar je bankrekening sturen. Ik maak er een spaarpotje van. Zo heb ik altijd wat geld achter de hand. Ook beginnen met verkopen? Meld je hier aan bij Vinted. 

 

financieel gelukkig

Deze maand ga ik ook beginnen met de Vinted ruil challenge. Dit is niets meer of minder dan het bekende paperclipje ruilen totdat je een auto (o.i.d.) bij elkaar hebt. Ik ga beginnen met de bovenstaande suéde aviator jas en mijn eerste goal is €250,-. Deze challenge post ik in een nieuwe blog, maar zal ook te volgen zijn via mijn instagramkanaal @shopwithrox. Mijn Vinted account is trouwens @rox1992, mocht je benieuwd zijn naar mijn huidige verkopen!

*Deze blog bevat een affiliate link

Recent Posts